En Sıcak Konular

Baba Uzan: Hastayım, şu işi bitir artık!

4 Ekim 2007 13:29 tsi
Baba Uzan: Hastayım, şu işi bitir artık! Uzanlar TMSF ile anlaşma yolunda. Cem Uzan'ın, babası Kemal Uzan'ın "Hastayım, dönmek istiyorum, anlaş" demesi üzerine TMSF'ye başvurarak protokol istediği öğrenildi. Peki, görüşme ne zaman?

TMSF, İmar Bankası'nın zararı dahil faiz ve cezalarıyla birlikte devlete 21 milyar dolar borcu olan Uzanlarla, protokol yapmak için önümüzdeki hafta görüşmelere başlıyor.

Milliyet'in haberine göre daha önce birçok görüşme yapmasına karşın sonuç alamayan Cem Uzan'ın, İmar Bankası davaları nedeniyle kaçak durumda olan babası Kemal Uzan'ın, "Hastayım, dönmek istiyorum, TMSF ile anlaş" şeklindeki isteği üzerine, avukatları aracılığıyla TMSF'ye yeniden başvurarak protokol isteğini ilettiği öğrenildi.

Uzanlara yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kemal Uzan'ın, oğlu, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'la görüşerek, "Hastayım ve Türkiye'ye dönmek istiyorum, anlaşma için girişimleri başlat" dediği belirtiliyor.

Kemal Uzan'ın borç protokolü yapılması halinde hakkında açılan davalardan kısa süreli hapis cezası alabileceği ve yaşının ileri olması nedeniyle cezasını evinde çekmek istediği ifade edildi.

Tahsilat Maliye'de

Şimdiye kadar Uzan grubu şirketlerinin satışından sağlanan 7 milyar dolar vergi borçlarına karşılık Maliye Bakanlığ'na ödendi. Bu satışladan TMSF'ye kalan tutar ise 200 milyon dolar oldu.

Kendi alacağının 8 milyar dolar olduğunu belirten TMSF yetkilileri, protokol isteğine karşılık, anlaşmanın Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve TMSF arasında 'üçlü' olarak yapılabileceğini bildirdi.

TMSF, ayrıca Uzanlara "Eğer, Enerji Bakanlığı ile ÇEAŞ ve Kepez'in iadesi konusunda anlaşırsanız ve benim alacağımı ödemeyi taahhüt ederseniz, 8 milyar dolardan yüzde 40 indirim yapılabilir" dedi.

Haftaya görüşme başlıyor

Enerji Bakanlığı'nın, Uzanların yurdışında açtığı davalardan vazgeçmesi ve borçları üstlenmesi karşılığında, ÇEAŞ ve Kepez'in "imtiyaz sözleşmesinin" tamamlanmasına kadar yeniden Uzanlara verilmesine sıcak baktığı belirtildi. Bu konuda henüz bir sonuca varılamasa da, görüşmelerin sürdüğü TMSF Başkanı Ahmet Ertük tarafından da doğrulandı.

Milliyet'in edindiği bilgilere göre, Cem Uzan, avukatı ve mali müşavirlerini önümüzdeki hafta protokol görüşmeleri için TMSF'ye gönderecek.

TMSF, protokol ön şartı olarak kendi aleyhine açılmış tüm davaların geri çekilmesini, şirketlere ibra verilmesini, Enerji ve Maliye bakanlıkları ile de uzlaşılmasını istiyor. TMSF, İmar Bankası'ndan dolayı kendisine olan 8 milyar dolar borçtan yüzde 40 indirim yapmayı, kalan borcun ÇEAŞ ve Kepez'in geliriyle ödenmesini öngörüyor.



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs