En Sıcak Konular

Rahşan Hanım neden Kara Oğlan'ı ziyaret etmiyor?

4 Ekim 2007 13:00 tsi
Rahşan Hanım neden Kara Oğlan'ı ziyaret etmiyor? DSP'nin kurucusu olan eşi Bülent Ecevit'in vefatının ardından, cenaze töreninde tabutunun peşinde 7 kilometre yürüyen Rahşan Ecevit, eşinin kabrine 362 gündür gitmiyor. Rahşan Hanım'ın mezarlığı ziyaret etmeme sebebi ise yeni spekülasyonlara konu oldu.

Rahşan Hanım Mezarlığa Neden Gitmiyor?   

11 Kasım’da yaklaşık 7 kilometre yol yürüyerek eşini toprağa verdi. 12 Kasım’da mezarına su döktü. Bir daha da Devlet Mezarlığı’na gitmedi. Rahşan Hanım’ın tavrı bir mezar yeri protestosu olarak niteleniyor.

Star'da yer alan habere göre, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 12 Kasım 2006 tarihinden beri eşinin mezarına gitmediği ortaya çıktı. Ölümünün birinci yıldönümü yaklaşan Bülent Ecevit, 5 Kasım 2006 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 11 Kasım 2006 tarihinde de Devlet Mezarlığına defnedilmişti.

EN SON 12 KASIM’DA GİTMİŞ

Eşi Bülent Ecevit’in cenazesinin taşındığı arabanın ardından Kocatepe Camii’nden Devlet Mezarlığı’na kadar kilometrelerce yürüyen Rahşan Ecevit, eşinin mezarını son kez defin işleminden bir gün sonra ziyaret etti. 12 Kasım akşamı eşinin mezarını ziyaret eden ve mezara su döken Rahşan Ecevit’in, bu tarihten sonra çok sevdiği eşinin mezarına hiç gitmediği öğrenildi.

MEZAR YERİ TEPKİSİ Mİ?

Tam 326 gündür Devlet Mezarlığı’na gitmeyen Rahşan Ecevit’in, eşinin ölümünün birinci yıldönümünde yapılacak törenlere katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Hayatı boyunca eşinin yanından hiç ayrılmayan ve mezarlarının yan yana olmasını istediğini her fırsatta dile getiren Rahşan Hanım’ın, eşinin Devlet Mezarlığı’na defnedilmesine tepki olarak da mezar ziyareti yapmıyor olabileceği ifade ediliyor.

BÜYÜKANIT İKNA ETMİŞTİ

Rahşan Hanım’ın Bülent Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defnedilmesine karşı olduğu biliniyor. Ecevit’in 5 Kasım’da hayata veda etmesinin ardından Rahşan Hanım, Devlet mezarlığı teklifine, ‘ikimiz yan yana gömülmeliyiz’ diyerek karşı çıktı. Ecevit’in, özel mezar yeri inadını, ‘Devlet mezarlığına defnedelim. Siz daha sonra isterseniz, nakil yaparsınız’ diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt kırdı.

BENİM DOĞAL HAKKIM

Ancak Rahşan Ecevit’in eşinin mezarını taşıma konusunda hala kararlı olduğu öğrenildi. Rahşan Ecevit’in yine yakın çevresine ‘Ayrılmayacağız Bülent’le.. Onunla yan yana gömülmek benim en doğal hakkım. Ömrümüzü birbirimize verdik. Bu mezarı taşıyacağım’ diyor. Rahşan Ecevit’in önümüzdeki günlerde mezarın taşınması için yeniden girişimde bulunacağı belirtiliyor.

BOYNUMUZUN BORCU

CHP kadrolarından seçilerek TBMM’ye giren DSP milletvekilleri de mezarın taşınması gerektiği görüşünde. Ecevitler’in koruması ve yakın dostu DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün de ‘Bu istek hanımefendinin en doğal hakkıdır, isteğidir. Bunu yerine getirmek de bizim boynumuzun borcudur’ diye konuştu.



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs