En Sıcak Konular

'Bizim çocuklar başardı' diyenler...

7 Ekim 2016 09:31 tsi
'Bizim çocuklar başardı' diyenler... Başbakan Binali Yıldırım, darbeyle ilgili hangi ülkeye mesaj verdi?

Başbakan Binali Yıldırım, dün ekonomi bakanlarıyla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde iş dünyasını temsil eden 81 il temsilcisinin katılımıyla yapılan 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’na katıldı.

Şurada iş dünyasına seslenen Yıldırım, “TOBB’dan, siz sanayicilerden özellikle bir ricam, bir istirhamım var. Cazibe merkezi olarak tanımladığımız 23 ilden oluşan bölgeye yönelik bir hamle başlatmanızı istiyorum. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. ‘El eli yıkar, el de döner yüzü yıkar’ diye bir tabir var. Dolayısıyla o bölgelerde mutlaka pozitif ayrımcılık, yatırım yapacağız, karşılığını biz vereceğiz, hiç merak etmeyin. Ne istiyorsak karşılığını vereceğiz, bundan emin olabilirsiniz” dedi.

Yıldırım, istikrarın önemine işaret ederek, "Eğer Türkiye, bir koalisyonla, zayıf bir hükümetle 15 Temmuz'u yaşasaydı, bugün bunların hiçbirini konuşamayacaktık. Ama sağlam iradeyle, kuvvetli bir iktidarla ve vatanını, milletini seven, baş tacı ettiği bir cumhurbaşkanıyla, milli iradenin seçtiği güçlü iktidarıyla ve 79 milyon kahraman halkıyla, o gece destanlar yazdı ve bütün dünyayı ters köşe yaptı." ifadesini kullandı.

"Bazı dost bildiklerimiz birbirlerini kucaklayıp, tebrik ediyorlardı 'Bizim çocuklar başardı.' diye ama gün ağardığında mosmor oldular. Çünkü onlar bir şeyi hesap edemediler." diyen Yıldırım, halkı ve Hakkı hesaba katmayan hiçbir işin başarılı olma şansının bulunmadığının altını çizdi.

Başbakan Yıldırım, darbe girişimi gecesinde halkın gücünün, tankın gücünün üstüne çıktığını, hesapların altüst olduğunu belirterek, böyle bir milletin ferdi olmaktan herkesin ne kadar gurur duysa az olduğunu vurguladı.




Bu haber 1,426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs