En Sıcak Konular

Çatışmalar şiddetlendi...

3 Ekim 2016 10:42 tsi
Çatışmalar şiddetlendi... Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 41'inci gününde 63 terör örgütü DEAŞ hedefine 301 ateş yapıldığını, söz konusu mevzilerin yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle imha edildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında "Gün içinde çıkan çatışmalarda 15 muhalifin şehit olduğu, 35 muhalifin yaralandığı, koalisyon güçlerinin 11 hava harekâtı sonucunda 13 DEAŞ unsurunun etkisiz hale getirildiği" bildirildi.

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtının” ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü vurgulandı.

07.00'YE KADAR YAŞANAN GELİŞMELER

Açıklamada, 3 Ekim 2016 günü saat 07.00’ye kadar meydana gelen gelişmeler ise şöyle sıralandı:

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

"Azaz-Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan üç Özel Görev Kuvvet Grubu’nun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai güneyindeki 7 meskûn mahallin ele geçirilmesine yönelik gayreti devam etmiş, özellikle Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde DEAŞ TÖ unsurları ile yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Operasyonlar devam etmektedir.

TSK: 15 MUHALİF ŞEHİT OLDU, 35 MUHALİF YARALANDI

DEAŞ TÖ unsurları tarafından, Kilis şehir merkezi ve çevresine 3 adet Katyuşa roketi atılmış, hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı Kasrah bölgesindeki roket mevzilerine meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 20 adet ÇNRA mermisi ve 19 adet Fırtına obüsü mermisi ile ateş açılmış ve söz konusu mevziler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle beraber imha edilmiştir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 15 muhalif şehit olmuş, 35 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 111 meskûn mahalde (yaklaşık 960 km2) kontrol sağlanmıştır.

Bu haber 1,022 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs