En Sıcak Konular

Türk- Rus ortak yatırım fonu Suriye'de devreye girebilir

1 Eylül 2016 09:34 tsi
Türk- Rus ortak yatırım fonu Suriye'de devreye girebilir “Ortak yatırım fonu ile üçüncü ülkelere de yatırım yapılabilir. Bu ülkeler arasında Suriye de olabilir. Sadece Suriye değil, Afganistan, Pakistan, Irak ve Afrika da yatırım yapılabilecek ülkeler arasında. "

Rusya’nın önemli medya kuruluşlarından genel yayın yönetmeni ve haber müdürlerinin de aralarında bulunduğu 63 gazetecinin Türk meslektaşlarıyla buluştuğu, “Türkiye-Rusya Medya Forumu” Antalya’da Maxx Royal Otel’de gerçekleştirildi.

Forumda bir konuşma yaparak Türkiye ve Rusya ortak yatırım fonunun hayata geçirilmesi ile ilgili kararlılıklarını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iki ülkenin ilişkilerini geliştirebilecekleri alanları sayarken Akkuyu Nükleer Santralı’na da değinerek “Akkuyu’da şu anda bir problem görünmüyor. Teknik hazırlıklar sürüyor. Yüzde 100 Rus sermayeli bir yapı için yola çıkıldı ancak Türk- Rus ortak yatırım fonu da kullanılabilir’’ diye konuştu.

‘SURİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDEBİLİRİZ’

Ortak fon ile hangi ülkelere yatırım yapılabileceği hakkında da bilgi veren Zeybekci, “Ortak yatırım fonu ile üçüncü ülkelere de yatırım yapılabilir. Bu ülkeler arasında Suriye de olabilir. Sadece Suriye değil, Afganistan, Pakistan, Irak ve Afrika da yatırım yapılabilecek ülkeler arasında. Çünkü söz konusu ülkelerde çok büyük sorunlar yaşandı. Yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu konuda Rusya ile ortaklık yapmak ana hedeflerimizden biridir” dedi. Suriye konusunda Rusya ile ilgili bazı görüş ayrılıkları yaşandığını belirten Zeybekci, “Bu bağlamda geniş bir mutabakat var aramızda. Suriye ile ilgili bundan 1 ay öncesine göre çok daha iyi beklentilerimiz var” ifadesini kullandı. Zeybekci, “Yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul almaları, Türk vatandaşlığına geçmeleri ve sınırsız oturma haklarıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Her kim nereden gelirse gelsin, özellikle Rusya’dan gelen dostlarımız; Türkiye’ye geldiniz, bizimle beraber aynı coğrafyada, aynı ülkenin kaderinin paylaşmaya geldiniz, ‘Başımız gözümüz üstünde yeriniz var’ diyoruz ve gerekli her şeyi yapıyoruz” dedi.

Habertürk



Bu haber 1,232 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs