En Sıcak Konular

Kuzey Irak'ta 4 yeni petrol anlaşması

4 Ekim 2007 09:45 tsi
Kuzey Irak'ta 4 yeni petrol anlaşması
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, Bağdat tarafından yasa dışı ilan edilmesine karşın petrol anlaşmaları yapmaya devam ediyor. Son olarak dört yeni petrol sözleşmesini onayladı.

Bölgesel hükümetten yapılan açıklamada, petrol üretimiyle ilgili dört sözleşmeyle iki rafineri projesinin onayladığı belirtildi. Onaylanan petrol sözleşmelerinden ikisinin önceden imzalandığı kaydedildi. Bu sözleşmelerin gerçekleşmesi için gerekli yatırım miktarının 500 milyon dolar civarında ve iki rafineri için yatırımın da 300 milyon dolar olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası deneyimli şirketlerle yapılacak iki ortak üretim paylaşımı sözleşmesinin de çok yakında imzalanacağı bildirildi.

Bölgesel yönetim, Süleymaniye vilayetinin Miran bölgesinde petrol üretiminin paylaşımı için Kanada'nın Heritage Oil and Gas grubuna bağlı Heritage Energy Middle East Limited şirketi, Türkiye sınırı yakınında bulunan Sindi/Amedi bölgesinde için de Fransız-İngilizPerenco S. A. şirketiyle sözleşme imzalamıştı. Heritage şirketi, Miran/Tak Tak bölgesinde günlük 20 bin varil üretim kapasiteli bir rafinerinin kurulması yükümlülüğüne girerken, bölgesel yönetim ayrıca Tak Tak bölgesinde günlük 20 bin varil üretimkapasiteli bir rafinerinin inşası projesini de onaylamış oldu.


SÖZLEŞMELER YASADIŞI

Özerk yönetimin yetkilileri, geçen ay başında Dohuk bölgesindeki petrol yataklarının işletilmesi için Amerikan Hunt Oil ile sözleşme imzalamıştı. Sözleşme, Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şahristani tarafından “yasa dışı” ilan edilmiş.

yenişafak



Bu haber 202 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs