En Sıcak Konular

'Suriye ile de normale döneceğiz'

13 Temmuz 2016 10:12 tsi
'Suriye ile de normale döneceğiz' AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Eminim ki Suriye ile de normale döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

* Bizim gönlümüz ganidir. Bu memleketin aşını, ekmeğini nasıl bölüştüysek, ekmeğini büyütmek için gerekirse nüfusumuzu da artıracağız, vatandaşlarımızın sayısını da artıracağız. Dostluk halkasını olabildiğince genişleteceğiz. Hedefimiz budur. İçeride ve dışarıda dostluk çemberini genişleteceğiz. Dışarıda bunu yapmaya başladık. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. Ama eminim ki Suriye ile de biz normal ilişkilere döneceğiz. Buna ihtiyacımız var. Terörle mücadelenin başarısı için Suriye ve Irak'ın istikrara kavuşması gerekiyor.

'SURİYELİLERİN İMDADINA İNANCIMIZ GEREĞİ KOŞUYORUZ'

Suriyeliler için 39 bin kişilik 3 yeni konteynerkent kurulacak
© AA/
Suriyelilere verilecek vatandaşlık hakkının detayları neler?
* Vatansız, evsiz, barksız kalmış, sığınacak bir güvenli liman arayan, ölümden kaçan onurlu, şerefli insanlara dönük maalesef bu merhametsizce suçlamalar, ifadeler Türk milletinin ne genlerinde ne de geleneğinde vardır. Biz eğer Suriyeliler başta olmak üzere bütün zorda kalmışların imdadına koştuysak, koşuyorsak, bunu insanlığımızın, inancımızın bir gereği olarak yapıyoruz.

'VATANDAŞLIĞI BİZ KEŞFETMEDİK'

* (Suriyelilere vatandaşlık verilmesi) Bu vatandaşlıkla ilgili konuyu maalesef yerli yersiz tartışıyorlar. Bu konuda gereken açıklamalar yapılmasına rağmen bir art niyetin olduğu, kimsenin derdinin Suriyelilerin geleceğinin ne olacağı olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vatandaşlık bizim keşfettiğimiz bir şey değil. Yıllardır insanlık tarihinden beri var olan bir şeydir. Ülkeler vatandaşlığa kabul ederler, vatandaşlıktan çıkarırlar. Bunların kuralları, standartları, şartları vardır. Elbetteki bu şartları sağlayan herkes vatandaşlığa alınır. Ancak belirli suçlara karışmış, terör suçuna karışmış veya başka şekilde kanun dışı işlemleri olanların asla ve asla vatandaşlığa alınması söz konusu olmaz.

'MUHALEFET PARTİLERİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ'

* Türkiye'nin neresine gidersek gidelim AK Parti bayrağını görürsünüz. Şimdi artık diyoruz ki bunun yanına diğer muhalefet parti bayrakları da asılsın. Bu, Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, ortak geleceğinin en büyük göstergesi olacaktır. Siyasi partilere, muhalefet partilerine bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız, yeter ki gelin Güneydoğu'da da siyaset yapın. Böylece terörle mücadelemiz daha kolaylaşacak, milletin birliği, beraberliği konusunda çok daha güçlü olacağız.

Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs