En Sıcak Konular

Türkiye'den o iddiaya yalanlama

20 Haziran 2016 09:50 tsi
Türkiye'den o iddiaya yalanlama Hem Türk askeri kaynakları hem de Dışişleri Bakanlığı, Türkiye sınırında Suriyeli sivillere ateş açıldığı iddialarını yalanladı.

AFP, AP ve Reuters gibi uluslararası haber ajansları, İstanbul merkezli Esad karşıtı oluşum Suriye Ulusal Koalisyonu’na dayanarak, Türk askerlerinin, önceki gece Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan Suriyeli sivillere ateş açtığını, 11 Suriyeli sivilin öldürüldüğünü iddia etti. Hem Türk askeri kaynakları hem de Dışişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı. 

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, can kaybını 4’ü çocuk 8 sivil olarak verdi. Suriye Ulusal Koalisyonu, Türkiye’yi olayı soruşturmaya çağırdı. Ölenlerin aynı aileden olduğu ileri sürüldü. ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), geçen ay yaptığı açıklamada Türk askerlerinin Suriyeli mültecilere ateş açması sonucu mart ve nisanda 5 kişinin öldüğünü, 14 kişinin de yaralandığını iddia etmişti.   


İDDİAYA YALANLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’in yaptığı açıklamada, "Dün gece Türkiye-Suriye sınırının Hatay ilimizdeki bölümünden yasadışı yollarla ülkemize geçmeye çalışan bazı Suriyeli sivillere güvenlik güçlerimizce kasten ateş açılarak ölümlerine sebebiyet verildiği yolundaki bir takım haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Açıklamada, "Güvenlik birimlerimiz, gerek Suriye’deki ihtilafın, gerek terör örgütlerinin ve kaçakçılık şebekelerinin faaliyetlerinin beraberinde getirdiği risk ve tehditler karşısında ülkemiz sınırlarının güvenliğini, durumun hassasiyetine uygun yöntemlerle temin etmektedir" ifadeleri kullanılırken, "Bu çerçevede, güvenlik birimleri, sınırımız boyunca hudut olaylarına ve yasadışı yollarla sınırdan geçme teşebbüslerine müdahale ederken tamamen hukuki zeminde hareket ettiği" belirtildi.

Hürriyet 



Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs