En Sıcak Konular

ABD: Suriye Demoktratik Güçleri'ne desteğimiz sürecek

1 Haziran 2016 11:12 tsi
ABD: Suriye Demoktratik Güçleri'ne desteğimiz sürecek ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, içinde YPG'nin de yer aldığı Suriye Demokratik Güçlerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'deki IŞİD'le mücadele konusunda Türkiye ile yakın ilişki içinde olduklarını fakat içinde YPG'nin de yer aldığı Suriye Demokratik Güçlerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'da yaptığı konuşmada, PYD'nin amacının Suriye'de daha fazla toprak alarak Suriye'yi bölmek olduğunu belirtip, "Biz kendilerine (ABD) bu uyarıları da yaptık. Oysa güçleri birleştirsek, onların özel güçleri var, bizim özel güçlerimiz var ama maalesef hemRusya hem de ABD bir terör örgütünü ortak görüyorlar ve destek veriyorlar. Bizim de zaten tepkimiz bunaydı" ifadesini kullanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin bölgede önemli bir partner ve güçlü bir NATO müttefiki olduğuna dikkati çeken Kirby, "Müttefikimiz olan bütün ülkelerle olduğu gibi IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye ile işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kirby, "Türkiye'yle güçlü bir ilişkimiz var. IŞİD sınırlarındaki bir tehlike ve onlar için gerçek bir problem. IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleden dolayı memnunuz" yorumunu yaptı.

Kirby ayrıca, Suriye Demokratik Güçlerinin sadece Kürtlerden oluşmadığının altını çizerek, "İçlerinde farklı birçok yapı olduğu gibi Araplar da var" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca toplantıda Kirby'e Rusya Dışişleri Bakanı'nın "Türkiye askerlerini Irak'tan çekmeli" şeklindeki sözleri yöneltildi. Buna karşılık ise Kirby, "Biz bu sorunun Türkiye ve Irak arasında halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Bu haber 934 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs