En Sıcak Konular

Vekillerin telefonlarını biz ödeyeceğiz

3 Ekim 2007 23:27 tsi
Ancak, odalardaki sabit telefon ve cep telefonları faturalarında karşılanacak yıllık tutar, milletvekilinin 2 aylık maaşını geçmeyecek şekilde sınırlandırılacak.

Meclis"e 6 yeni makam, Başkan Köksal Toptan"a ise zırhlı makam aracı alınacak. Bu arada, yapılacak yeni binada kütüphane bölümü kaldırıldı ve milletvekillerine oda yapılması kararlaştırıldı.

MİLLETVEKİLLERİ KENDİ CEPLERİNDEN ARAYACAK

Başkanlık Divanı toplantısında, CHP İdare Amiri Ahmet Küçük'ün, milletvekillerinin telefon görüşmelerinde konferans sisteminden vazgeçilmesi yönündeki önerisi benimsendi. Buna göre, Milletvekillerinin kendi adlarına olan bir cep telefonunun faturası, Meclis bütçesinden karşılanacak. Ancak, odalardaki sabit telefon ve cep telefonlarında karşılanacak yıllık tutar, milletvekilinin 2 aylık maaşını geçmeyecek şekilde sınırlandırılacak.

TOPTAN'A ARAÇ

TBMM Başkanlık Divanı Köksal Toptan başkanlığında toplandı. Toplantıda 2008 yılı bütçesinden Meclis"e 6 yeni makam aracının alınması kararlaştırıldı. 6 yeni makam aracından bir tanesi Toptan"a ait olacak.

KÜTÜPHANE YERİNE ODA

Ayrıca planlanan ve yeni yapılacak bina için düşünülen Kütüphane yerine milletvekili odaları yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, yeni projeden kütüphane çıkarılarak daha önce 260 oda olarak planlanan milletvekili oda sayısı 520"ye çıkarıldı. Başkanlık Divanı toplantısında Meclisin 2008 yılı bütçesi, 419 milyon YTL olarak belirlendi.

"POLİSLER KİBAR OLSUN"

Başkanlık Divanı toplantısında ayrıca milletvekillerinin şikayet ve talepleri de ele alındı. Özellikle bu dönem milletvekilleri Meclis"e ziyaretçi sokamama sıkıntısı yaşadıklarını Meclis Başkanlığına ilettiler.

Bu konuda Meclis Başkanlığı"ndan polislerin daha dikkatli ve kibar olmaları konusunda uyarılmaları istendi.

KREŞLERE “KIŞ” ZAM YAPILMADI

Meclis personeli ve milletvekillerinin çocuklarına hizmet veren kreşin ücretine zam yapılmaması da kararlaştırıldı. Bu dönem kreşlere “kış” zammı yapılmayacak. Meclis kreş ücretleri 200-250 YTL"de kalması kararlaştırıldı.
son sayfa



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,691 µs