En Sıcak Konular

Özdem Sanberk, Abdullah Gül'den özür diledi

4 Mayıs 2016 12:22 tsi
Özdem Sanberk, Abdullah Gül'den özür diledi Eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Özdem Sanberk, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında söyledikleri için özür dileyerek "Beyanım doğru bilgilere dayanmayan ifadelerdir" açıklamasında bulundu.

Özdem Sanberk, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında söyledikleri için özür dileyerek, "Beyanım doğru bilgilere dayanmayan ifadelerdir" açıklamasında bulundu. Sanberk, dile getirdiği "Fethullah Gülen cemaati üyelerinin liyakat göz ardı edilerek Dışişleri'ne Abdullah Gül'ün bakanlığı döneminde girdiği" iddiası için özür diledi. Sanberk, Gül'ün iddiayı reddetmesinin ardından yaptığı açıklamada "Beyanım doğru bilgilere dayanmayan ifadelerdir" dedi. Sanberk'in konuya ilişkin olarak açıklama metni şöyle:

'BEYANIM DOĞRU İFADELERE DAYANMIYOR'

2 Mayıs 2016 tarihinde T24'te, yayınlanan söyleşimde, Gülen cemaati üyelerinin Dışişleri Bakanlığı'na Abdullah Gül döneminde girdiği yolunda yer alan beyanım doğru bilgilere dayanmayan ifadelerdir.

'GÜL'DEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Bu dikkatsiz, özensiz ve yanlış ifadelerim dolayısıyla 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün kalbini kırmış olabileceğim düşüncesiyle derin üzüntü duyduğumu beyan eder, kendisinden özür dilerim.

GÜL: MÜSTEŞARLIK YAPMIŞ OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Gül Sanberk'e tepki göstererek, "Devlet ve siyaset hayatında izlediğim en önemli ilkeler, her zaman liyakat ve devlete sadakat olmuştur" dedikten sonra şu ifadeleri kullandı: "Bir internet sitesine verdiği mülakatta hakkımda asılsız iddialarda bulunan kişinin uzun yıllar hizmet ettiğim Dışişleri Bakanlığı'nda Müsteşarlık yapmış olması ayrıca üzüntü vericidir. Bilgi sahibi olmadan iddia sahibi olan bu kişinin, çelişkili ifadeleri ile şahit olmadığı bir döneme ait, iftiraya varan açıklamalarını yersiz ve maksatlı buluyorum."

Bu haber 1,190 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,450 µs