En Sıcak Konular

Kral Selman'a 'Devlet Nişanı'

12 Nisan 2016 17:16 tsi
Kral Selman'a 'Devlet Nişanı' Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz için Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda  Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz için Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman’a Devlet Nişanı taktı. Erdoğan, Devlet Nişanı’nın yabancı devlet başkanlarına verilen Türkiye’nin en yüksek nişanı olduğunu belirterek, bu nişanın iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların en üst düzeyde taktir edilmesinin bir sembolü olduğunu söyledi.

Kral Selman’ın bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiğini kaydeden Erdoğan, “Değerli dostum, aziz kardeşim; Suudi Arabistan’da tahta çıktığınız günden bu yana ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkılar sağladınız. İki toplum arasında kökünü tarihten alan dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesine yönelik güçlü irade gösterdiniz. Büyük sorunlarla yüzleşen coğrafyamızda dirayetli yönteminiz, bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiniz. Bu bakımdan ülkemizle sergilediğiniz dayanışma her türlü taktirin üzerindedir. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın sizin desteğinizle işbirliğini daha da derinleştirmesi, bölgesel ve küresel barış için bir fırsattır. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki işbirliğini perçinleyecek adımları kararlılıkla atmaya devam ettireceğimize inanıyorum. Bu tarihi ziyaret ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş anlamlı bir mesajdır. Kadim dostluğumuzun ve kardeşliğimizin sembolü olacak bu nişanı zatıalilerine takdim etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devlet Nişanını takmasından sonra Kral Selman, teşekkür ettikten sonra kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kral Selman, Türk hükümeti ve halkı ile olan ilişkilerinin taktire şayan olduğunu kaydetti.

Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs