En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması

7 Nisan 2016 16:32 tsi
Davutoğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması "Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile bir araya geldi. Davutoğlu dokunulmazlık tartışmalarıyla ilgili bir soruyu, "Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim" şeklinde cevapladı.

Davutoğlu ve Zvizdiç görüşme sonrasında basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu burada gazetecilerin sorularını da cevapladı.İşte Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalardan ve cevaplarından satır başları:

Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Anayasal çerçevede yasama yürütme ve yargının yetkileri bellidir. Yargı yasama yürütmeden ayrı çalışmalarını yürütmektedir.Bütün diğer görüşler şahsi görüşler olarak zikredilir.

AK partinin görüşü açıktır.Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında patlatarak intihar saldırılarında bulunuyorsa zaten o ülkeyle manevi bağı kopmuş demektir.Hukuki bağının kopması için de 2009’da çıkan yasa kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli. Şu anda hükümet olarak böyle bir çalışma gündemimizde yok. Bunu çerçevesini terörle mücadele bağlamında her zaman yaparız.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER VE DOKUNULMAZLIK ÇALIŞMALARI

İsrail ile görüşmeler bir zamandır sürüyordu. En başından itibaren temel ilkelerimiz belli. Eğer taleplerimiz karşılanırsa zaten ondan sonra atılacak adımlar bellidir. Ortak bir zeminde seyretmekte olduğunu söyleyebilirim.

Dokunulmazlık meselesinde bizim net tutumuz karşısında muhalefet partileri birer birer tutumlarından vazgeçer durumlar sergiliyorlar.

CHP önce ne yapacağını bilemedi, sonra karşı teklif gibi bazı teklifler getirdi. Son olarak ifadelerinden anlaşılıyor ki bu meydan okumanın karşısında, olumlu bir cevap verecek cesaretleri, yürekleri, temiz vicdanları yok. Böyle olduğu anlaşılıyor.

Şimdi bize düşen ve derhal yapacağımız husus, bu çerçevede anayasa değişikliği, geçici anayasa maddesi de içinde olmak üzere, yaparak süreci başlatmak. Biz karar verdiğimiz, söz verdiğimiz hiçbir konuda geri adım atmadık.

Bu konuda da süreci derhal başlatma talimatını arkadaşlara verdim.

Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs