En Sıcak Konular

'Üçüncü bir yol kalmamıştır'

5 Nisan 2016 09:43 tsi
'Üçüncü bir yol kalmamıştır' "Ya adalete teslim olacaklar ya da kıstırıldıkları deliklerde birer birer etkisiz hale getirileceklerdir."

Ankara'da Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Teröristlerin ya adalete teslim olacağını ya da etkisiz hale getirileceğini belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:
Amerika'da çeşitli görüşmelerimiz, katıldığımız programlar oldu. Çok önemli bir uluslararası toplantıda bazı çevreler bizim orada yaptığımız her görüşmeninin, başarısızlığa uğraması için kendilerini yırttılar. Bölücü terör örgütünün, Ermeni çetecilerinin, paralellerinin yalanlarına kadar, sergilemedik çirkin şey bırakmadılar. Söylenenleri gördükten sonra Allah Türkiye'yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamadım.

DİMDİK AYAKTAYIM

Dimdik ayaktayım, kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Böyle garip garip şeyler. Başka bir yerde kendi ülkesine ve milletine karşı böyle büyük nefret duyan, böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman bu hastalıklı ruh halini anlamaya çalışıyorum. İzah edecek bir kelime bulamıyorum.

ÜLKE BATSA BAYRAM EDECEKLER

Türkiye içindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa bunlar bayram edecekler. Milletimiz tek bir ferdi kalmayacak şekilde, sürgün edilse bunlar inanın zil takıp oynayacaklar. İşte böyle bir görüntü, hava içindeler. Halbuki aynı ülkede yaşıyorlar, toplumun bir parçası durumundalar. Meşhur bir örnek vardır ya 'içinde bulunduğu gemiyi delmek' diye. Bunların yaptığı bu. Millete düşmanlıkta en önde yürüyorlar.

1-2 GÜNDE BİTER

Biz bugün her alanda büyük bir mücadele içindeyiz, neredeyse tüm terör örgütleri ülkemizi hedef almış durumda. Yanı başımızda insanlık tarihinin en büyük krizi yaşanıyor. Terör örgütü sivilleri kendine kalkan yapmak suretiyle savaş yürütüyor. Bizi eleştirenlerin benzer bir saldırıya maruz kalması halinde başvuracakları yöntemlerle yürütmeye kalksak operasyonlar 1-2 günde biter.

SON SİLAH SUSANA KADAR

Ülkemize ve milletimize yöneltmiş son silah susturuluncaya, son tehdit ortadan kaldırılana kadar terör örgütü PKK ile mücadeleye devam edeceğiz. Bu konuda en küçük bir müsamahamız, tereddütümüz, geri adımımız yoktur. Bodrumda bomba hazırlayanları, kahkaha atanları görüyorsunuz. Onları orada yok etmeseler, kim bilir o çaydanlıklar nerelerde nasıl ne kadar güvenlik veya sivil insaımızın şehit olmasına sebep olacak. Ara veremeyiz, biz çözüm süreci dedik bunlar aldattılar, her numarayı yaptılar. Hiçbir sözüne inanılmaz, artık geçti. Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman müzakere, görüşme, çözüm gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur, bunun böyle bilinmesi lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleştirilen Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada terörle mücadelenin sonuna kadar süreceği mesajını verdi. Erdoğan'a, Suriyeli iki çocuk tarafından Türk bayrağı işlemeli tablo hediye edildi.


ÜÇÜNCÜ BİR YOL YOK

Silahlarıyla, roketleriyle, canlı bombalarıyla güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı hedef alan teröristlerin önünde iki yol vardır. Ya
adalete teslim olacaklar ya da kıstırıldıkları deliklerde birer birer etkisiz hale getirileceklerdir. Türkiye'nin önünde artık üçüncü bir yol kalmamıştır. Çünkü biz diğer yolları denedik. Terörle mücadeleye, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edeceğiz.

Böyle dostluk olmaz

Bundan sonra terör örgütü ve yandaşlarının, yalanlarıyla, evrensel kavramların arkasına saklanmaya çalıştıkları kanlı elleriyle dünyayı kandıramayacaklarını belirten Erdoğan, bir kez daha Batı'nın tavrına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Kimse bu millete o paçavralarını bayrak diye dayatamaz. İşte Avrupa'da bize dost görünmeye çalışanlar, uluslararası toplantıyı yaptıkları yerin yanında paçavrayı ve resimlerini kurdurdukları çadırda sergiliyorlar. Ondan sonra da dost istiyorlar. Nasıl dostuz ya? Terör örgütü olarak ilan ettiğin bir örgütün paçavrasını orada nasıl dalgalandırırsın? O resimleri orada nasıl sergilersin?" sözleriyle tepki gösterdi.


Önce kendi ayıplarını görsünler

Basın özgürlüğü kılıfı altında teröre yardım ve yataklık edenleri de eleştiren Erdoğan, bu ülkelerin art niyetli olduğunu söyledi. Erdoğan, “Attığımız her adımda hukuk devleti ilkesine riayet ediyoruz. Temel hak ve hürriyetlere hassasiyet gösteriyoruz. Türkiye'de terör olaylarının onda birine muhatap olan ülkelerin aldıkları tedbirleri görüyoruz. ABD'de Sayın Obama'ya sosyal medyadan hakaret eden kişi daha geçenlerde 3 yıla mahkum oldu. Merkel'e aynı şekilde hakaret eden 2 yıla mahkum oldu. Bu açık gerçeklere rağmen ülkemizin üzerine bu kadar gelinmesinin demokratik hassasiyetle ilgisi olmadığına kanaat getirdim. Kimse kusura bakmasın onların keyfi için Türkiye bekasını tehlikeye atmaz" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:“Bize demokrasi, insan hakları dersi vermeye kalkanlar, önce kendi ayıplarını görsün. Birkaç yüzyıl geriye dönüp baktığımızda kimlerin insan haklarından söz etmeye hakkı olduğunu görüyoruz.."

Bu haber 1,099 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs