En Sıcak Konular

Online plaka sorgulama ve araç sahibi öğrenilir mi

28 Mart 2016 13:25 tsi
Online plaka sorgulama ve araç sahibi öğrenilir mi İnternet çağının sunduğu teknoloji sayesinde pek çok alanda bilgi almak kolay hale gelmiştir. Pek çok işleminizi kısa sürede yapabilirken, araç sahibi olmak isteyen kişilerin de rahat bir nefes almasını sağlayan yine internet hizmetidir.

Online Plaka Sorgulama - Araç Sahibini Öğrenme

İnternet çağının sunduğu teknoloji sayesinde pek çok alanda bilgi almak kolay hale gelmiştir. Pek çok işleminizi kısa sürede yapabilirken, araç sahibi olmak isteyen kişilerin de rahat bir nefes almasını sağlayan yine internet hizmetidir. İkinci el araç satın almak isteyen kişiler alacakları aracın sorunu olup olmadığı şüphesi yaşamadan internet üzerinden plaka sorgulama yardımıyla bilgi alabilmektedirler. Plaka sorgulama sistemi dijital platform aracılığıyla vatandaşlara sunulmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla yayınlanan bilgiler Türkiye içerisinde kullanımda olan araçların bilgilerine ulaşabilmektesiniz. Tamamen yasal bilgileri içermesi de bilgilerin kesin olduğu ve bu bilgilere göre alacağınız araçta karar vermenizi mümkün hale getiriyor. İnternet üzerinden kontrol edebileceğiniz pek çok kanal vardır. Bu kanallardan bir tanesi plakasorgulamasi.com adresidir. Bu internet sitesi aracılığıyla plaka sorgulama işlemini ücretsiz olarak yapabilmektesiniz.

ARAÇ SORGULAMA TIKLA

Oldukça pratik yöntemler arasında bulunan plaka sorgulama sistemi sayesinde online olarak araç muayenesi sorgulaması yapabilmektesiniz. Aracın varsa yaptığı kazalar, aldığı hasarlar, sigorta geçmişi gibi tüm bilgileri internet sitesi üzerinden sorgulayabilmektesiniz. Araç sahibini de kontrol edebildiğiniz plaka sorgulama nasıl yapılır? diye merak edenlerdenseniz internet sitemizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Bu site üzerinden bazı kişisel bilgiler aracılığıyla araçlar hakkında bilgiye ulaşmanız mümkün olmaktadır. Ücretsiz olarak verilen bir hizmet olması sayesinde de ikinci el araç satın almak isteyen kişilerin son zamanlarda fazlasıyla tercih ettiği bir uygulama haline gelen plaka sorgulama doğru karar vermenizde etkili olacaktır.

Almayı düşündüğünüz aracın hasar kaydına, sigorta bilgilerine ve aracın tüm resmi kayıtlarına ulaşma şansı veren plaka sorgulama işlemi ikinci el araç sahibi olmak isteyenler için büyük bir şans niteliği taşımaktadır. Plaka sorgulaması için mevcut plaka numarasını yazmanız yeterli olmaktadır. Plakayı yazdıktan sonra sorgula butonunu tuşladıktan sonra bilgilere ulaşabilmektesiniz. Aracın düzenli olarak muayenesi yapılıp yapılmadığını da plaka sorgulama sisteminden ulaşabilmektesiniz. Plaka sorgulaması yapmak için internet sitesine giriş yaptığınızda bu sistem hakkında bilgi sahibi oluyor ve sorgulama yapmanız için giriş yapmanız gereken yasal siteye yönlendirilmektesiniz. Yasal sisteme giriş yapabilmek için şifrenizin olması gerekiyor. Bu şifre e-devlet şifresidir. Çok cüzi bir ücret ödeyerek PTT kanalından T.C kimliğinizle e-devlet şifresi alabilmektesiniz.

Kaynak : www.plakasorgulamasi.com



Bu haber 1,049 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,609 µs