En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan Brüksel açıklaması

22 Mart 2016 12:29 tsi
Davutoğlu'ndan Brüksel açıklaması "Brüksel'de meydana gelen terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetliyorum."

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu:

Bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen saldırıları lanetliyor Belçika hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyorum. Terör örgütleri birbirleriyle mücadele ediyor görünmelerine rağmen sözkonusu Türkiye olunca birleşiyorlar. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için vahşice yönteme başvuruyorlar. Bu terör örgütleri birbirinin devamı niteliğinde eylemleri yapıyorlar. Bazen PKK'nın imdadına DAEŞ yetişiyor, bazen DAEŞ'in imdadına DHKP/C bazen de tüm örgütlere paralel yapı destek veriyor. Terör eylemleri hiçbir dönemde kendisine zemin yaratan taraftarlar bulamamıştır. Şer odakları sadece bu örgütleri bir araya getirmiyor. Aynı planın parçası olarak sivil uzantıları da devreye sokuyor. Gazeteci, sözde aydınlar koro halinde bu saldırılara tek laf etmeden sadece hükümetimizi suçlayarak kendilerine verilen rolleri icra ediyor. Terör örgütleri de, sözde aydın ve akademisyenler, işbirlikçi medya ve bazı siyasi partiler birleşiyorlar. Gerçek haber yapan medyayı tenzih ediyorum. Teröre tek bir söz söylemeden sürekli hükümetizi ve devletimizi suçlayanları bir kez daha kınıyorum.

BELÇİKA'DAKİ AYDINLAR TEK BİR LAF EDECEK Mİ?

Acaba Brüksel'deki bu saldırıdan sonra Belçika'da herhangi bir aydın hükümetlerine tek bir söz edecek mi? Ama bizde maalesef Suruç saldırısından bu yana ne zaman terör saldırısı olsa, hükümete, devlete, Cumhurbaşkanımıza ve bizlere hakaret yağdırıyor, terör örgütüne tek laf etmiyorlar. Allah devletimize ve milletimize zeval versin. Hangi yerden talimat alırlarsa alsınlar, dimdik ayakta olacağız. Onlara ve onların arkasındaki güçlere sesleniyorum; sizler bu milletin iradesini sarsamayacaksınız. Bu milletin istiklal ve hürriyet aşkını, imanı tüketemeyeceksiniz. Barış havarilerine sesleniyorum; onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz şehit edilmiş, neredesiniz ey aydınlar akademisyenler, hangi vicdanla bunları unutup tekrar tekrar savunuyorsunuz. Neden PKK'yı lanetleyen bildiriler yayınlamıyorsunuz, eleştiren tek bir cümle kuramıyorsunuz? Biz milletimizle birlikte yürüyen ilim adamlarından, aydınlardan, akademisyenlerden güç alıyoruz.

TÜRKİYE'DE HABERCİLİK DIŞI MEDYA VAR

Türkiye'de bu terör olayları esnasında habercilik dışı faaliyetler ülkeyi karamsarlığa sevketmek isteyen bazı medya çevreleri de var. Daha doğmamış bebekleri terör örgütleri öldürür ama bazı haber siteleri tek cümle etmez, sorumluluğu devlete atar. Terör örgütleriyle işbirliğiyle çalışan böyle bir anlayışı dünyanın hiçbir yerinde görmezsiniz. Medyaya, basın özgürlüğüne saygımız sonsuz. Ancak bu kritik aşamada aldığı tavır, sosyal sorumluluk bakımından önemlidir. Türkiye düşmanı medya kuruluşları var. Terör örgütü 'ben eylemimi yapayım, zaten beni bu işbirlikçi medya makyajlar' dediği için bu saldırılar devam ediyor. Dünyanın her yerinde bu milletin hukukunu koruyacağız, bu milletin hukukuna kim bir söz sarfederse onun da hakettiği cevabı vereceğiz.

PKK HADEP İÇİN NE İSE PARALEL VE DHKP/C CHP İÇİN O

Teröriste ve terör örgütüne sahip çıkan siyasi partilerimiz var. Canlı bombanın taziyesine giden, teröriste ağıt yakan, her gün devleti, hükümeti eleştirip PKK'ya tek laf etmeyen HDP'yi size anlatmama gerek yok. Ama beni asıl şaşırtan CHP'nin, ana muhalefet partisinin durumudur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun terör eylemleriyle ilgili çok klasik bir tutumu var. Terör konusunda kendisinden halen net bir tutum görebilmiş değiliz. Kendi milletvekilleri fotoğraf karelerine girerken sesi çıkmıyor. Bazı milletvekilleri paralel yapıya sahip çıkıyor, bazı milletvekilleri terör örgütlerinin kanallarına çıkıyor. PKK'lı teröristler HDP için ne anlam ifade ediyorsa DHKP-C ve paralel örgüt ise CHP için aynı anlamı ifade ediyor. Paralel yapıyla ilgili bir operasyon olduğunda bakıyorsunuz çarpıtmak için en önde CHP milletvekilleri geliyor. Paralel yapının elebaşısı Rus gazetesine Türkiye'yi terör devleti olarak tanımlıyor. Hala masum olduğunu iddia edip bize beddua ediyor. Onların bedduası bize işlemez, bizim arkamızda Çanakkale'nin, milletin duası var.

PARALEL DİNİ İSTİSMAR EDEN BİR ÖRGÜTTÜR

Biz milletin duasını almaya devam edeceğiz. Bunlar Türkiye'nin karşısında kim varsa onların yanında yer alıyor. Bir kısım insanımızın dini inancını istismar eden bir suç örgütünden başka değil. Bu yapı demokrasiye en büyük tepkidir. Siz bu yapıya sahip çıkarken neyi savunuyorsunuz sayın Kılıçdaroğlu? Terör örgütlerinin, canilerin gerçekleştirdiği her saldırıdan sonra işbirlikçi çevreler AK Parti iktadardan giderse herşeyin düzeleceğini söylüyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu her saldırıdan sonra terör örgütüne tek bir laf söylemiyor, hükümete yükleniyor. Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye'yi kimin yöneticeğini bu millet 1 Kasım'da karar verdi. 



Bu haber 970 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,809 µs