En Sıcak Konular

Yeni anayasa için ittifak çağrısı

21 Mart 2016 10:56 tsi
Yeni anayasa için ittifak çağrısı Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum. Azami müştereklerin olduğu iki görüş, iki yapı eğer bir araya gelir de böyle bir milli ve yerli anayasayı eğer oluşturursa..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Uluslararası Erken Çocukluk Eğitim Kongresi kapanış oturumunda konuştu. Taksim'deki canlı bomba saldırısına sert tepki gösteren Erdoğan, “Yaşanan her ölüm bizi derinden yaralıyor. Terörün gündemine asla teslim olmayacağız. Ülke olarak vizyonumuzu asla kaybetmeyeceğiz" diye konuştu.

Fezlekesi TBMM'de olanın zırhı kalksın
Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetin dokunulmazlıkların kaldırılması için yaptığı çağrıya destek verdi: İktidar partisinin açıklamasını destekliyorum ve yerinde bulunuyorum. Şu anda fezlekeleri Meclis'te olanların dokunulmazlığının kaldırılmasını destekliyorum. Siyaset buradan çekilmeli yargı bunun kararını vermeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam da Yıldız Sarayı Silahhane'de TRT ekranlarından canlı yayınlanan “Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşuyor Özel Yayını"na katıldı. Gençlerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı satır başları ile şunları kaydetti: 

DOKUNULMAZLIK TEKLİFİ
Ben partilerin kapatılmasına karşıyım. Ancak bir partinin genel başkanı imiş, milletvekiliymiş yargılanması gerekiyorsa yargılansın. Nitekim şu an iktidar partisinin açıklamasını destekliyorum ve yerinde bulunuyorum. Şu anda dokunulmazlıkla ilgili fezlekeleri Meclis'te olanların dokunulmazlığının kaldırılmasını destekliyorum. Siyaset buradan çekilmeli yargı bunun kararını vermeli. Çünkü vatandaş ne diyor, 'Cumhurbaşkanım bunu halledin. Bizim paralarımızla maaş alıyor bize saldırıyor... Ne duruyorsunuz? Niye gereğini yapmıyorsunuz? Bu kadar şehitlerimiz var. Bütün bu şehitlerimiz geliyor, siz bunların karşısında hala sessiz duruyorsunuz?' Birileri onların taziye çadırı kurmuşlar da taziye çadırına gidiyormuş.' Ne demek ya? Bölücü terör örgütü mensubunun taziye çadırı diye bir çadır olabilir mi veya böyle bir çadıra bir milletvekili gidebilir mi? Nasıl gidersin sen ya? Sen bu milletin vekili olacaksın, bölücü terör örgütünün bir teröristi ölecek, sen onun, hazırlanan bilmem ne çadırına gideceksin. Böyle saçmalık mı olur? Bütün bunlarla ilgili bu ülkede siyaset bariyer olmaktan çıkmalı ve oraya yargı elini koymalıdır. Atılması gereken adım da budur diye ben inanıyorum, böyle düşünüyorum.

BU İŞİN ÖNÜ AÇILSIN
Bu konuda da öyle zannediyorum ki şu anda Sayın Başbakan'ın açmış olduğu bu yolda, atmış olduğu bu adımla herhalde ana muhalefet partisi de kararını verecektir. Öbür tarafta inanıyorum ki MHP de sayın genel başkanları, birkaç bu konuda olumlu açıklamaları da oldu. Onlar da bu kararı verecekler. Böylece buradan, parlamentodan ben ciddi bir kararın çıkacağını zannediyorum. Çünkü bu işin önünün açılması lazım."

MHP İLE İTTİFAK MESAJI
(Yeni anayasa)Sadece iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367'yi bulamayabilirler o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. Ben inanıyorum ki millete gitmenin yolu açılsa, millet böyle bir yeni anayasaya 'evet' diyecektir. Ben milletimize bu noktada güveniyorum. İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum. Azami müştereklerin olduğu iki görüş, iki yapı eğer bir araya gelir de böyle bir milli ve yerli anayasayı eğer oluşturursa, bu millet de kendisi için, kendi dokusunu yansıtan milli ve yerli bir anayasaya 'evet' diyecektir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki bu adım da kararlı bir şekilde atılır.

AB SAMİMİ DEĞİL
(AB'nin vizeler kalkacak sözü)Schengen konusu bizim aslında çoktan hakkımız. Hiçbir zaman samimi davranmadılar. Şu anda da samimi davranmıyorlar.

Böyle dost olur mu ?
Belçika'da AB-Türkiye mülteci zirvesi sırasında açılan çadırda PKK bayrak ve posterlerinin açılmasına tepki gösteren Erdoğan, “Bunlar nasıl dost ya, böyle dost olur mu?" diye seslendi. Erdoğan, “Avrupa Birliği'nde yaşananları görüyoruz. Bölücü terör örgütü çadır kurdu. Kendi paçavrasını dalgalandırıyor. AB ki bu örgütü terör örgütü ilan etmiş. Terör örgütü ilan ettiği halde o çadırda o paçavrayı astırıyor. İçeride biz müzakere biz ve diğerleri arasında geçiyor. Ne deseler beğenirsiniz; düşünce özgürlüğü! Bu nasıl düşünce özgürlüğü, Paris'te olduğu zaman kıyamet koparıyorsunuz, Ankara'da olduğu zaman niye koparıyorsunuz? Ne diyecektim, alkışlayacak mıydım sizi? O paçavraları orada dalgalandırdıkça bizden bu ifadeleri duymaya devam edeceksiniz. Sayın Başbakan oradayken paçavrayı indirdiler, Brüksel'den ayrılınca paçavrayı tekrar astılar. Böyle dost olur mu?"

İsrail ve İran'a taziye telgrafı
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybeden yabancılar için İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye birer taziye telgrafı gönderdi. Erdoğan Ruhani'ye gönderdiği mesajında “Hiçbir ayrım gözetmeden masum insanları hedef alan bu alçak saldırı bize bir kez daha, uluslararası toplumun tam dayanışma ve işbirliğinin terör belasının bertaraf edilmesi için elzem olduğunu göstermiştir. Terörün her türlüsüyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi ve bu konuda İran'la işbirliğine hazır olduğumuzu bilmenizi isterim" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'e de telgrafında taziye dileyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizi ziyaret etmek, kültürümüzü yakından tanımak maksadıyla bulundukları İstanbul'da vuku bulan bu hain terör saldırısında hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının ailelerine ve İsrail halkına en derin taziye, yaralananlara acil şifa dileklerimi iletmek isterim" Akşam saatlerinde de Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva ve Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh'i telefonla arayan Erdoğan taziyelerini iletti.



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,446 µs