En Sıcak Konular

150 milyar liralık dev destek

21 Mart 2016 10:29 tsi
150 milyar liralık dev destek Hükümet, sosyal politikalar ve çalışma yaşamında ortaya koyduğu hedefleri bir bir yaşama geçiyor. İktidara geldiğinden bu yana yaklaşık 150 milyar liralık sosyal yardım yapan hükümet, çocuk, yaşlı, gazi, şehit aileleri, emekli tüm kesime yönelik destekler

Yaklaşık 3 milyon çocuk için annelere nakit desteği sağlanırken, sosyal yardım alanların iş bulmaları kolaylaşıyor.

Bu kapsamda olanları istihdam eden işyerlerinin primini devlet karşılayacak. Geçen yıl gelir testine giren yaklaşık 6 milyonu aşkın kişiden 3.5 milyonun geliri asgari ücretin üçte birinden düşük olduğu için primleri devlet ödedi.
Sosyal yardım alan 18-45 yaş arası çalışabilir kişiler meslek kurslarına kaydedilerek, uygun işlere yönlendirilecek.

3 MİLYON HANE ALIYOR

Hükümet, ailelerin yaşadığı yoksulluk, istismar ve diğer mağduriyetlerin son bulması için tüm imkânları seferber ediyor. Sosyal hizmetlere, iş imkânı yaratacak faaliyetlere, sağlık, eğitim ve diğer kamusal hizmetlere yönelik ihtiyaçlar illere göre belirleniyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edilerek kamu kurumlarının hanelere yönlendirilmesi sağlanacak. Sabah'ın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikaları Bakanlığı verilerine göre yaklaşık 3 milyon hane sosyal yardım alıyor. Sosyal yardım alanların sayısı ise 8.5 milyona ulaştı. Son dört yılda yapılan sosyal yardımlar 60 milyar liraya yaklaşmış durumda. Yapılan yardımlar yoksulluğu da azaltıyor. Geçen yıl yapılan yardımlar 26 milyar liraya yaklaştı.

468 BİN KİŞİYE EVDE BAKIM
Evde bakım hizmeti alanların sayısı da 468 bine yaklaştı. Türkiye İş Kurumu, sosyal yardım alanların işe yönlendirilmesi, istihdam edilmesi için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda olup da iş görüşmesine gidenlerin tüm masraflarını da İŞKUR karşılıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, İŞKUR'la beraber istihdam için sahaya iniyor.

GELİR TESTİNDE İNCE AYAR: Söz konusu çalışmalar doğrultusunda Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan gelir testi sistemi ve buna bağlı primi ödemelerini gözden geçirerek sistemin etkinliği ve verimliliği artırılıyor. Gelir testi sistemi ve buna bağlı Genel Sağlık Sigortası primi ödemeleri yeniden gözden geçirilecek. Sistemin etkin ve verimli çalışması sağlanacak. Sosyal transferlerde ise en yoksul kesimin öne çıkarılması gözetilecek. Sosyal yardımlarda ailedeki birey sayısı dikkate alınacak. Ev kadınlarının istihdama katılımına yönelik yeni çalışma modelleri oluşturuluyor.

PRİMİ DEVLET ÜSTLENECEK
Sosyal yardım alanlara mesleki eğitim verilecek, bu kapsamda işe girenlerin işveren SGK prim payını devlet üstlenecek. Önümüzdeki günlerde mesleki eğitimin sosyal yardım alanlara zorunlu olması konusu üzerinde de çalışılıyor. Çalışamayacak durumdakilere yardım devam edecek.

VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR
Bakanlık, şiddet mağduru kadın, çocuk, askerde olan, evi olmayan, engelli vatandaş, terörden zarar görenler başta olmak üzere sosyal desteğe ihtiyacı olan bütün kesimleri yakından izleyecek. İhtiyacı olan vatandaşların başvuru yapması beklenmeden yardım edilecek.

Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,301 µs