En Sıcak Konular

Ege'de frekans savaşları

3 Ekim 2007 17:05 tsi
Ege'de frekans savaşları Türkiye ile Yunanistan arasındaki kıta sahanlığı, hava sahası sorununa bir de frekans sorunu eklendi.

Yunanistan'ın baz istasyonlarının kapsama alanı Türkiye sınırlarını ihlal ediyor

Ege'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki kıta sahanlığı, hava sahası, petrol arama, Kardak sorununa bir de frekans sorunu eklendi. Yunan cep telefonu operatörleri anten ve baz istasyonlarını Türkiye'ye yöneltip, gücünü artırınca, kapsama alanı Türkiye sınırını ihlal etti. Türkiye de anında cevap verince Türkiye ile Yunanistan arasında frekans savaşı başlamış oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Telekomünikasyon Kurumu, Yunanistan'ın cep telefonu operatörlerinin adalardaki baz istasyonu sayısının Ege kıyısındaki Türk operatörlerinkinden fazla olduğu, güçlerinin de yüksek olduğunu belirledi.

Yunan adalarından gelen güçlü sinyaller, Ege Bölgesi'ndeki Türklerin haberleşme trafiğini doğrudan etkiliyor. Ege Bölgesi'nde bulunan Türk operatörlerden hizmet alan cep telefonu aboneleri sinyalin gücüne göre Yunan operatörünün kapsama alanına giriyor ve otomatik olarak oradan hizmet almaya başlıyor. Çoğu zaman da kullanıcılar bunun farkına varmıyor.

1 LİRA YERİNE 3 LİRA

Yani Türkiye sınırları içerisinde yaşayan ve Türk cep telefonu operatöründen hizmet alan bir Türk, yine kendisiyle aynı operatörden hizmet alan bir başka kişiyi ararken, önce Yunan operatöre bağlanıyor, Yunan operatör sinyali Türkiye'deki operatöre aktarıyor ve konuşma bu şekilde gerçekleşiyor. Yunan operatör sinyali Türk operatöre aktarırken ara bağlantı ücreti istiyor. Böylece vatandaş normalde 1 liraya yapacağı görüşme için Yunan operatöre de ücret ödediği için 3 lira ödemek zorunda kalıyor. Sonuçta görüşmeler uluslararası yapılmış gibi faturalandırılıyor.


Telefonların dinlenme riski var

TSK'nın da bu konuda şikayette bulunduğunu bildiren Acarer, "TSK normal Türk vatandaşı olarak şikayetini belirtmiş, ülkenin güvenliği açısından uyarıda bulunmuş. Her Türk vatandaşı bundan rahatsız olur. Silahlı Kuvvetler mensupları da

görüşmelerini yabancı operatör üzerinden yapıyor. Bu da TSK mensuplarının konuşmalarının dinlenmesi riskini doğuruyor. İsterse dinlenebilir.

Her şeyden evvel bu Türkiye'ye yakışmıyor. Çalışma başlatıldı" diye konuştu.

Yeni Şafak

 



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs