En Sıcak Konular

Aydın Doğan'a kaçakçılık davası

17 Mart 2016 09:16 tsi
Aydın Doğan'a kaçakçılık davası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Petrol Ofisi’nde (POAŞ) 2001-2007 yılları arasında akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Doğan Holding'in Onursal Başkanı ve patronu Aydın Doğan'ın, kaçakçılık faaliyeti yaptığı iddiasıyla 23 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Doğan Grubu yöneticilerinin de şüphelileri arasında bulunduğu, Petrol Ofisi'nde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla 2008 yılında başlatılan fakat uzun yıllar bekletilen soruşturma dosyasını geçtiğimiz yıl raftan indirmişti.

SAVCIYA İFADE VERMİŞLERDİ

Dosya Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Adem Meral tarafından yeniden incelenmiş, bu kapsamda Doğan Holding patronu Aydın Doğan ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner'in geçtiğimiz aylarda şüpheli olarak ifadeleri alınmıştı. Gümrük Bakanlığı müfettişleri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve bilirkişi raporlarını delil olarak kabul eden Savcı Meral, soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, 2007-2008 yıllarında Petrol Ofisi'nde (POAŞ) yapılan bazı kaçakçılıkla mücadele kanununa aykırılık tespit edildiği belirtildi.

AĞIR SUÇLAMALAR YÖNELTİLDİ

Suçun işlendiği öne sürülen 2001-2007 yılları arasında POAŞ yetkilisi olan Aydın Doğan ile kızı Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner de şüpheliler arasında yer aldı. İddianamede 47 şüpheliye, “kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltildi. İddianamede, örgütlü şekilde yapıldığı iddia edilen kaçakçılık faaliyetinin başında Aydın Doğan ve Ersin Özince olduğu ileri sürüldü. Doğan ve Özince hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şüphelilerin ise örgüt üyeliğinden cezalandırılması talep edildi.

Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs