En Sıcak Konular

TMSF, Kanal'i Turgay Ciner'e iade edecek

3 Ekim 2007 17:00 tsi
TMSF, Kanal'i Turgay Ciner'e iade edecek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Turgay Ciner'e ait Kanal 1 televizyonu, bir radyo ve bazı dergiler ile taşınmazları Ciner'e iade edecek ve Merkez Grubu şirketlerine aktardığı para karşılığında da Ciner'e 120 milyon dolar ödeyecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Turgay Ciner'e ait Kanal 1 televizyonu, bir radyo ve bazı dergiler ile taşınmazları Ciner'e iade edecek ve Merkez Grubu şirketlerine aktardığı para karşılığında da Ciner'e 120 milyon dolar ödeyecek.

AA muhabirinin TMSF'den aldığı bilgiye göre, Ciner Grubu ile Bilgin Grubu arasında yapılan gizli protokol sonrasında Fon'un el koyduğu mal varlıkları arasında yer alan Kanal 1 televizyonu, Radyo Marmara, Sefaköy'deki stüdyolar, Bugün gazetesinin kiracı konumunda olduğu Esentepe'deki bina, Marie Clair, Rolling Stone ve Arena dergilerinin iadesi çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Fonun, Bilgin Grubunun Ciner Grubuyla gizli protokol yaptığı için her iki grubun ortak olduğu şirketlere el koyduğu ifade edilirken, Park Grubundan aktarılan mal varlığının bir protokol ile iadesinin yapılacağı, bunun, TMSF'nin atadığı Merkez Grubu Yönetim Kurulunun bu akşamki Genel Kurul toplantısında karara bağlanacağı, kararın ardından menkul ve gayrimenkullerin yönetiminin Turgay Ciner'e geçmiş olacağı bildirildi.

Ciner Grubunun bu dönemde şirket içinde bazı yatırımlarda bulunduğu, dolayısıyla Ciner'e, TMSF'nin satacağı Merkez Grubu şirketlerinden elde edilecek gelirden 120 milyon doların nakit olarak ödeneceği belirtilirken, bu paranın, Turgay Ciner'in kendi şirketlerinden yatırım amaçlı Merkez Grubu şirketlerine aktardığı ve kayıtlı olan para karşılığında verileceği bildirildi.

Bu arada Ciner'in de bütün bunların karşılığında TMSF aleyhine açtığı bütün davalardan ve ATV ile Sabah'ın da aralarında bulunduğu Merkez Grubu şirketlerindeki haklarından vazgeçeceği kaydedildi.

Öte yandan TMSF'nin, Uzan'ın Fon aleyhine yurt içi ve yurt dışında açtığı davalardan vazgeçmesi halinde, Uzan Grubu ile tekrar masaya oturabileceği öğrenildi.

Haber 10



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs