En Sıcak Konular

'Biz değil onlar diz çökecekler'

16 Mart 2016 09:17 tsi
'Biz değil onlar diz çökecekler' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki saldırının amacının Türkiye’yi hedeflerinden vazgeçirmek olduğunu söyledi. Erdoğan, “Ama bunu asla başaramayacaklardır. Terörü maşa olarak kullanmak isteyenler Türkiye’ye asla diz çöktüremeyecek, aksine kendileri diz çök

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başkentteki terör saldırısı sebebiyle Bakü ziyaretini iptal edince, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, teröre karşı dayanışma için Ankara'ya geldi. Erdoğan, Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider törenin ardından başbaşa görüştü, ardından Bakü yerine Ankara'da yapılan Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5. Toplantısı'na katıldı. Erdoğan ve Aliyev ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan sözlerine, “Azerbaycanlı gardaşlarımıza sergiledikleri güçlü dayanışma için şükranlarımı sunuyorum" diyerek başladı.

KARA GÜN DOSTU

5. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın aslında Bakü'de yapılacağını hatırlatan Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısı sebebiyle Aliyev'in heyetiyle gelme kararı aldığını söyledi. Erdoğan, toplantının hem bu olay karşısında birlikte dayanışmayı hem de ulusal ve uluslararası bütün bu terör eylemlerine karşı birlikteliği göstermesi bakımından Ankara'da gerçekleşmesini manidar bulduğunu vurguladı. Bu durumun “İki devlet, bir millet" anlayışının bir tezahürü olduğunu belirten Erdoğan, Azerbaycan'a, “kara gün dostu olduğunu bizzat gösterdiği için" teşekkürlerini iletti.

BU MESAJI HERKES DİKKATLE OKUSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki mesajın herkes tarafından dikkatle okunmasını arzu ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Teröre destek vermeyi, teröriste perde olmayı 'özgürlük' diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdırlar. Bu tür hadiseler ve verilen tepkiler, meselenin mekan birlikteliği değil asıl olanın bir ruh ve gönül birlikteliği olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Teröre karşı Türkiye'nin yanında olduğunu göstermek için Ankara'ya gelen Aliyev ile Erdoğan uzun süre birbirlerine sarılarak günün en anlamlı pozunu verdiler.


ASLA BAŞARAMAZLAR

Pazar günü düzenlenen saldırı, tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmış saldırıdır. Bu saldırıyla terör örgütü, cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının hedefi, milletimiz arasına korku salmak, Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir.

YDSK 5. Toplantısı'nda enerji, ulaşım, savunma ve askeri alanda işbirlikleri ele alındı. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ndeki (TANAP) gelişmeler değerlendirildi. Türkiye ile Azerbaycan arasında 6 ayrı anlaşmanın imzalandığını vurgulayan Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin ulaştırma sahasındaki öncelikli projeleri olduğuna işaret etti. İki ülkenin ticari ilişkilerini 15 milyar dolar hedefinde tuttuklarını belirten Erdoğan, karşılıklı yatırımların 13 milyar dolarda seyrettiğini ve bunu 5 yıl içinde 20 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. 

Yeni Şafak



Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs