En Sıcak Konular

Arınç: Tartışmaların sorumlusu Sezer'dir

3 Ekim 2007 16:02 tsi
Arınç: Tartışmaların sorumlusu Sezer'dir

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, referandum konusunda gelinen noktadan, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP'yi sorumlu tuttu.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Bülent Arınç, referanduma sunulan anayasa paketinde yer alan geçici 19. maddeyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Referandumda evet oyu çıkması durumunda 11. mi yoksa 12. Cumhurbaşkanının mı seçileceği konusunda hukukçuların çok değişik görüşleri dile getirdiğini, her kafadan bir ses çıktığını dile getiren Bülent Arınç, "Önce bir referandumu yapalım, sonra geçici 19. maddenin ne getireceği konusunu tartışırız" dedi.

Bülent Arınç, bu konuda peşin hükümlü olmayan, yalnızca hukuk içerisinde görüş açıklayan sağduyulu hukukçulara ihtiyaç olduğunu ifade ederek, her şeyin demokrasi içinde çözüleceğini kaydetti. Geçici 19. maddenin, 22 Temmuz seçimleri yapılırken, ikinci bir sandıkta 11. Cumhurbaşkanının seçilmesi amacıyla pakete konulduğunu bildiğini anlatan Bülent Arınç, referandum süresini kısaltan yasanın dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından geciktirilmesi nedeniyle bu düşüncenin hayata geçirilemediğini dile getirdi.

Sezer'in referandum yasasını geciktirmesi nedeniyle iki seçimin bir arada yapılamadığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: "Bunun sorumlusu; TBMM içinde siyasi parti olarak CHP'dir, Cumhurbaşkanı olarak da Sayın Sezer'dir. Eğer referandum sürecisini 120 günden 45 güne indiren yasa zamanında onaylanmış ve yürürlüğe girmiş olsaydı, 22 Temmuz'da ikinci bir sandıkta 11. Cumhurbaşkanını da seçmiş olacaktık. Böylece iki işi birden yapmış olacaktık. 108 trilyon da hazinenin içinde kalmış olacaktı. Yeni bir süreci başlatmamış, yeni bir tartışmayı başlatmamış olacaktık. Ama şimdi bu olayın sorumluları, üzerlerine hiçbir yük almadan, '11. Cumhurbaşkanı seçilecek' diye kafaları karıştırmaya devam ediyorlar" dedi.

Bu tartışmalar ihtiyaç olup olmadığının sorulması üzerine Arınç, "Bu Türkiye'de bir gerçek artık. İş yapmaktansa kafa karıştırmayı tercih edenler, bu ve benzeri olayları kullanacaklardır" dedi.

haber7
 



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,247 µs