En Sıcak Konular

CHP zaten komisyondan çekildi

29 Şubat 2016 17:03 tsi
CHP zaten komisyondan çekildi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. CHP'nin Anayasa masasına dönmek için öne sürdüğü şartın sorulması üzerine Cumhurbaşkanı, "CHP'nin tutumu üzerinde fazla konuşmaya gerek yok zaten CHP Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi?" dedi.

Erdoğan, Suriye'deki 'ateşkes'e ilişkin sorulara karşılık, Suriye'nin tamamında ateşkesten bahsetmenin mümkün olmadığını, temennisinin ateşkesin genele yayıldığını görmek olduğunu belirtti.

Avrupa'nın aksine Türkiye'nin mültecilere kapılarının her zaman açık olduğunu kaydeden Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Sayın Devlet Başkanı'nı tebrik ediyorum, ilk başta yüzde 54 oyla seçildikten sonra yüzde 84 oy alarak tekrar iktidara geldiler ki bu da bir demokrasi sınavı göstergesidir. Halk kendilerini bağrına basmıştır.

Fildişi Sahili'nin modern dünyanın Afrika'daki önemli merkezlerinden biri olması istikametindedir.

Bugün siyasi, askeri, ekonomik ve ticari ilişkilerimizi görüştük. Gerek Afrika'da gerekse bölgemizdeki terörle mücadeleye yönelik konuları ele aldık

Dünya ciddi sıkıntı yaşıyor özellikle Afirka'da ve bizim bölgemizde yaşananlar belli. Mülteci konosunda dünya karmaşa yaşıyor.

Ülkemizde üç milyon mülteciyi misafir ediyoruz. Biz onlara kapımızı kapatmadık, Avrupa'nın mali durmu daha iyi olsa da kapılarını kapatıyorlar.

Yatırımların teşviki konusunda anlaşmalar yaptık. Ekonomik ve ticari işbirliğimizin geliştirilmesini konuştuk.

Önümüzdeki dönemde kardeşlik ve atılım hamlesi devam edecek.

2015'te ikili ticari hacmimiz yüzde 17.5 arttı. 2020 yılında 1 milyar dolar hedefini yakalayabiliriz, ekiplerimizin buna odaklanması lazım.

İstanbul'un kardeşi olarak gördüğüm Abidjan ilerleyen yıllarda bir ticaret ve kültür başkenti olacak

Ateşkes konusunda birçok kırılma olabilir dmeiştik. Suriye'nin bütününde bir ateşkes söz konusu değil. Temennim bunun genele yayıldığını görelim. Suriye'nin genelinde ateşkes yoktur, saldırılar devam etmektedir

CHP'nin tutumu üzerinde fazla konuşmaya gerek yok zaten CHP Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi? Belki Meclis Başkanımızın son mektubu onlarda farklı bir düşünce meydana getirmiş olabilir."

Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs