En Sıcak Konular

Dışa bağımlılık nasıl kırılacak?

29 Şubat 2016 12:37 tsi
Dışa bağımlılık nasıl kırılacak? "Nükleere taraf ya da karşı olabilirsiniz ama yüzde yüz inşaatı işletmesi, yakıt tedariki Rusya'ya verilmiş nükleer santral işiyle nasıl dışa bağımlılığınız kırılacak, anlaması mümkün değil"

Aydınlar Ocağı Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda, son kitabı Enerjinin iktidarı raflarda yerini almış, CHP Enerji Komisyonu Başkanı Ahmet Necdet Pamir oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle programa katılanlara teşekkürlerini ileten Pamir, "Türkiye geçtiğimiz yıl 257 milyar kilowatt saat elektrik tüketti. Türkiye'nin enerji kaynaklarının yetersiz olduğu konusunda sürekli bize dayatılan ezber kesinlikle doğru değil. Doğalgaz ve petrole bağımlı bir enerji profilimiz var. Petrolde yüzde 93, doğalgazda yüzde 99 dışa bağımlıyız. Enerji ithalat faturamız 55 milyar dolara dayanmış durumda. Bu sürdürülebilir değil. 257 milyar kilowattlık kullanıma karşın, Türkiye'nin şu anda devrede olmayan , lisans verilmiş olabilir, inşaatı sürüyor olabilir ya da hiç lisanslanmamış olabilir linyit, hidroelektirk, rüzgar, jeotermal ,bioyakıt, güneş sıralarsanız 750 milyar kilowatt saat devreye alınmayan kaynak yeni bir keşif yapmasanız bile kenarda bekliyor. Türkiye'nin enerji kaynağı yok lafı doğru değil" dedi.

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Çarpıcı açıklamalarını sürdüren Pamir, "Sanayide ve binalardaki enerji verimliliği çalışmalarıyla 58 milyar kilowatt saat daha az elektrik tüketip aynı gayri safi hasılayı yaratabilirsiniz. Ayrıca mevcut santrallerin rehabilitasyonunu da buna eklerseniz 818 milyar kilowatt saat enerji kaynağı bekliyor" açıklamalarına yer verdi. Pamir, "Nükleere taraf ya da karşı olabilirsiniz ama yüzde yüz inşaatı işletmesi, yakıt tedariki Rusya'ya verilmiş nükleer santral işiyle nasıl dışa bağımlılığınız kırılacak, anlaması mümkün değil" şeklinde konuştu.

ORTADOĞU PETROL YÜZÜNDEN BU HALDE

Pamir, "Dünyada ağırlıkla fosil yakıtlara dayalı bir düzen var. Türkiye'de de bu böyle. Petrol ve doğalgaz rezervlerinin coğrafi dağılımı çok önemli. Ortadoğudaki bütün sıcak soğuk savaşlarının, sivil katliamlarının temelinde yatan en önemli neden de budur" dedi.

Bizimkocaeli.com



Bu haber 1,305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,712 µs