En Sıcak Konular

Ferhat Tunç, PKK'yı övmekten yargılanacak

3 Ekim 2007 15:34 tsi
PROTEST müzik yorumcusu Ferhat Tunç hakkında, (Ferhat Tunç Yoslun), geçen yıl Alanya'da verdiği konserde yaptığı konuşmada terör örgütü PKK'yı övdüğü gerekçesiyle dava açıldı.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi (İHD) ve İzmir Tunceliler Derneği yöneticileri ortak açıklama yaparak, yargılanmasına yarın İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak olan Tunç'a dava açılmasını eleştirdi.
     
İddiaya göre Ferhat Tunç, 22 Temmuz 2006'da Alanya'da verdiği konser sırasında ‘Ölen askerler bu ülkenin evladı sayılıyorsa, ölen gerillalar da bu ülkenin evladıdır. Ölen askerler için de, gerillar için de yüreğim kanıyor. Demokratik bir ülke çeşitlilikten geçer’ dediği gerekçesiyle, hakkında ‘terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmaktan’ 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tunç'un yargılanmasına, yarın İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacağı bildirildi.
     
İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Tunceliler Derneği ortak bir basın açıklaması yaparak, Tunç'a dava açılmasını eleştirdi. İHD İzmir Şubesi'nde yapılan açıklamaya yaklaşık 50 kişi katıldı. Düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin devam ettiğini ileri süren İHD İzmir Şubesi Başkanı Lütfi Demirkapı şöyle konuştu:
     
“Muhalif siyasi parti üyeleri, basın organları, insan hakları savunucuları, gazeteciler, aydınlar hakkında çeşitli soruşturmalar yapılmaya, davalar açılmaya, gözaltı ve tutuklama kararları verilmeye devam ediliyor. Muhalif kimliğinden kaynaklı yargılananlardan biri de sanatçı Ferhat Tunç'tur. Yapılan uygulamalar ve verilen kararlar, eşitlik, ifade özgürlüğü, kişi güvenliği ve adil yargılanma hakkı gibi temel insan haklarını ihlal etmektedir. Bağımsız ve tarafsız yargının, demokratik toplumun temelini oluşturduğu unutulmamaladıdır. Düşünceyi ifade etme özgürlüğünün korunması yerine, çeşitli yollarla yapılan açıklamalardan dolayı çok sayıda kişi hakkında davaların açılması, tutuklama kararları verilmesi ülkenin demokratileşmesi yolunda kaygılarımızı artırmaktadır. İfade özgürlüğü esas itibarıyla, bir toplumda devlet politikalarından ya da toplumun genelinden farklı ve aykırı düşüncelere sahip kişilerin konuşma özgürlüğünü güvence altına alır. Çünkü devlet organları ya da toplumun çoğunluğu ile aynı düşünen ve konuşan kişilerin ifade özgürlükleri zaten tehlike altında olmaz. Eğer bir ülkede farklı düşüncelere tahammül yoksa orada ifade özgülüğünden söz edilemez.'' Demirkapı, Ferhat Tunç'a dava aşamasında destek olacaklarını söyledi.

milliyet



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,842 µs