En Sıcak Konular

'Ateşkes için umutlu değiliz'

26 Şubat 2016 11:50 tsi
'Ateşkes için umutlu değiliz' Suriye'deki ateşkesle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Suriye'deki kötü gidişat ateşkesle ilgili umutlu olmamızı engelliyor" dedi.

Kalın, Suriye'ye kara operasyonu konusunda Türkiye'nin bir hazırlığının olmadığını söyleyerek, "Uluslararası Koalisyon ile hareket etmekten yanayız" diye konuştu.

DAİŞ'le mücadelede havadan bombardımanın yeterli olmadığını söyleyen Kalın, "Sahadaki muhaliflerinin desteklenmesi gerekiyor. Muhaliflere destek verilmediği sürece neticeye götüren adımlar değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin Suriyeli Kürtlerin kazanımlarından rahatsız olduğu iddialarının asılsız olduğunu söyleyerek, "Bizim Suriye Kürtleriyle, Irak Kürtleriyle bir sorunumuz yok. PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna, otonom yapı kanton gibi şeylere izin vermeyiz" diye konuştu.

Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Hocalı katliamını bir kez daha kınıyor, Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Karabağ sorunun çözümü konusunda, çözüm sürecinin başlatılması konusunda çağrımızı yineliyoruz. Hocalı katliamında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Suriye bu gece itibariyle Münih ateşkesi çerçevesinde yeni bir süreç başlayacak bizim de katıldığımız ve desteklediğimiz görüşmeler çerçevesinde çatışmaların durdurulması ve siyasi geçiş süreci kararı alınmıştı.

2254 no’lu anlaşma uygulanabildi ne insanı yardım gönderebildi. Kısmı bir ateşkes başlayacak. Biz destekliyoruz bu ateşkesi. Fakat şuana kadar yaşananları dikkate aldığımızda Rus uçaklarının bombardımanı ve Esad’ın karadan savaşmaya devam etmesi ateşkesin geleceğini tehlikeye düşürüyor. Umarız Suriye halkının Halep ve İdlip’te acil insani yardım sağlanabilir. İdlip’te, Halep’te saldırılar şuanda bile devam ediyor.

Rejim görüşmeleri daha fazla zaman kazanmak için bir araç olarak kullandı.

Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından YPG/PYD’nin rejim saflarına geçmesi bizim için endişe kaynağıdır. Ulusal güvenliğimiz tehdit edilince uluslararası haklarını kullanır ve angajman kurallarını uygular. Biz müttefiklerimizle her konuyu müzakere ederiz. Ancak Türkiye’nin ulusal güvenliği müzakere konusu olamaz.

PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi görmek istemeyenler başka bir hsabın içindeler. Kendi istihbarat raporlarında bu ilişki tescil edilmiştir. DAEŞ'le mücadele için bu ilişkiyi görmezden gelmek bizim için yok hükmündedir. Bizim sorunumuz Suriye Kürtleri ile değil, YPG'ledir. Bizim sorunumuz PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna yöneliktir.

Türkiye'nin Suriyeli Kürtlerin kazanımlarından rahatsız olduğu iddiaları asılsızdır. Bizim Suriye Kürtleriyle Irak Kürtleriyle bir sorunumuz yok. PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna otonom yapı kanton gibi şeylere izin vermeyiz.

Suriye Kürtlerinin ismini kimse ağzına almazken Suriye rejimine çağrıda bulunmuştu sayın Cumhurbaşkanımız.
Terör örgütleri onların haklarını savunmuyor. Çok açık bir hesap var ortada. Suriye Kürtlerine her zaman sahip çıkan Türkiye'ydi.

Suriye, Türkiye'ye karşı Kürtleri yanına çekmeye çalışıyor. Biz bu oyunlara müsaade etmeyiz. Türkiye'nin ulusal çıkarları söz konusu olduğunda geri adım atmamız söz konusu değildir.

Türkiye nasıl meşru bir mücadele içerisindeyse PKK ile ve Suriye uzantısı olan terör örgütleriyle mücadelesi meşru ve haklıdır.
"Kapıyı aç diyenler savaşı engellemediği sürece mülteci krizi devam edecek"

Mülteciler meselesiyle ilgili de Türkiye üzerindeki bütün ağır yüklerine rağmen açık kapı politikasını uygulamaktadır. Binlerce Suriyeli insanın hayatı kurtarılmıştır.
2,7 milyonu aşan mülteci var ülkemizde. Ama onların ihtiyaçlarını karşılamak için gerek devletimiz sivil toplum kuruluşlarımız yoğun bir mücadele devam ediyor. Kapı aç ya da mültecileri engelle diyenler savaşı engellemedikleri sürece bu mülteci krizi devam edecektir.

Terörle mücadele meselesinde çözüm sürecini kimin sabote ettiği, silah bırakma çağrılarına rağmen terörü ve silahı kimin azdırdığı bellidir. PKK terör örgütü silah bırakmadığını bir kere daha ortaya koymuştur. Türkiye kamu düzenini korumak için terörle mücadele etmektedir. Ankara saldırılarından sonra ilave tedbirler alınmıştır.
"Terörü estetize etmek kabul edilemez"

Ankara saldırısı terörün vahşi yüzünü bir kez daha göstermiştir. O teröristten bir kahraman çıkaranlar, taziyesine gidenler terörü estetize etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. O teröristin kafa kesenlerden ne farkı var?

Siyaseti ve medyayı terörü meşrulaştırmak ve şirin göstermek için kullananlar evrensel değerlere bağlı olmadıklarını göstermektedirler.

Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, ister gazeteci, ister siyasetçi olsun, ister rapörtör olsun bunlar terör örgütünün propagandasını yapmaktadırlar.

Terörle mücadelenin öncelikli amacı birliği kurmak ve kamu düzenini korumaktadır. Birileri Cumhurbaşkanı'mızı beğenmeyebilir ancak kimse terörle mücadeleye bir şey söyleyemez. 

Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    33,841 µs