En Sıcak Konular

'2 pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti'

24 Şubat 2016 16:50 tsi
'2 pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti' Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ile ilgili olarak "Biz ne Rusya'nın ne Rus halkının düşmanı değiliz. Herkes yaptırım uygularken biz uygulamadık. Rusya iki tane pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Antalya, Amasya, Ankara, Bolu,  Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Sakarya ve Şanlıurfa'dan gelen  muhtarlarla bir araya geldi.

 Bir yılı aşkın süredir yapılan muhtarlar buluşmasının 21'incisini  gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Ülke ve millet olarak kritik günlerden  geçtiğimiz bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu toplantının birliğimizin,  kardeşliğimizin, beraberliğimizin  bir sembolü olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

"780 bin kilometrekare vatan toprağı bizim son  sınırımızdır. Bu topraklardan tek bir santimi dahi feda etme, gözden çıkarma  hakkına sahip değiliz. Eğer milli birliğimize, toprak bütünlüğümüze halel  gelmesine meydan verecek bir gaflete düşersek şehitlerimiz bizden davacı olur."

"Türkiye güçlü bir ülkedir. Çukur açanı açtığı  çukura gömerek, imza atanı attığı imzanın utancına gark ederek, kem söz söyleyeni  sözünün ağırlığı altında ezerek Allah'ın izni ve inayetiyle hepsinin de  üstesinden geleceğiz."

"Türkiye, sadece temmuz ayından bu yana 300'ün  üzerinde güvenlik görevlimizin şehadeti ile sonuçlanan dünyada yakın tarihte eşi  benzeri görülmemiş bir terör saldırısıyla karşı karşıya. Şanlıurfa'da,  Diyarbakır'da, Ankara'da, İstanbul'da, şehirlerimizi hedef alan canlı bomba  saldırılarında 200'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin,  mekanları cennet olsun inşallah."

KÜRT KARDEŞLERİMİZLE BİR SORUNUMUZ YOK

"Kürtler ülkemde benim vatandaşımdır,  kardeşimdir. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok, bizim sorunumuz  teröristlerledir. Kaldı ki terörist Kürt vatandaşlarımın içinden de çıkar diğer  etnik unsurların içinden de çıkar. Biz bunu gayet iyi biliyoruz."

 TAZİYE ÇADIRINI ZİYARET EDİYORLAR! BÖYLE SİYASET OLMAZ

"Birileri ne yapıyor? Gidiyor Ankara'daki alçak  eylemle 28 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor.  Bir başkası Meclis'te bu alçaklığa sahip çıkıp, devleti suçlamayı sürdürüyor.  Böyle milletvekilliği, böyle siyasetçilik, böyle siyaset olmaz."

"Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan,  örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere  tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili,  milletvekili değil teröristin ta kendisidir."

FEZLEKELER KARŞILIĞINI BULMALIDIR

HDP milletvekilleri hakkındaki fezlekelerle ilgili olarak "Meclisimize gönderilen bu fezlekeler Meclis'te karşılığını bulmalıdır diye  düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp  gereğini yapmalıdır. Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır"

Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir. Parlamentoda  bunlar tozlanmamalıdır, gereği yapılmalıdır. Parlamento bunlara karşı nasıl tavır  koyacak, millet de bunu görmelidir."

ABD'YE EL NUSRA ÖRNEĞİ

PYD ve YPG DAİŞ'e karşı savaşıyorlar ondan dolayı biz YPG ve PYD'yi destekliyoruz diyorlar. o zaman farklı bir örnek vereyim. El Nusra'da DAİŞL'e karşı savaşıyor ama ona da kötü diyorlar. Çünkü olay farklıolduğu için kötü terörist oluyor. İy terösitle kötü terörist diye bir ayrım olamaz.

ATEŞKESİ DESTEKLİYORUZ AMA...

"Suriye'de ateşkes için varılan uzlaşma ilkesel  olarak elbette olumludur. Biz de Suriyeli kardeşlerimize nefes aldıracak bir  ateşkesi destekliyoruz. Ancak bu ateşkesle ülkesinde yarım milyona yakın  vatandaşının katledilmesinden sorumlu Esed rejimi ile onu destekleyen güçlere  açık ve güçlü bir destek verilirken, muhalifler konusunda hala ikircikli bir dil  kullanılması endişe vericidir. Bölgede kimin, hangi muhalefet grubundan olduğunun  tespitini şayet Rusya, Esed rejimi ve PYD/YPG gibi yapılar gerçekleştirecekse  ortada vahim bir durum var demektir. Cellatlarla kurbanların aynı kefeye konduğu,  kontrolün de cellatlara verildiği intibaa doğuran bu durumun yeni ve daha trajik  gelişmelerin kapısını açmasından endişe ediyoruz."

 "PYD/YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü  olduğu gerçeğinin artık herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Bu, yıllar  öncesinden bizim malumumuzdur zaten. Bu örgütün terör örgütü olduğunun kabulü  için illa PKK- PYD'nin bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde mi  patlatması lazım? Böyle bir vicdansızlık, duyarsızlık olabilir mi?"

Artık bu komediye, bu gülünç oyuna bir son  verilmelidir. 'Ben PKK ile birlikte hareket ediyorum' diyen bir örgüte, 'hayır  senin PKK ile bir ilgin yok' demek bizim ve tüm dünyanın aklıyla alay etmektir.  Bizimle de kimsenin alay etmeye hakkı yoktur."

ANKARA SALDIRISINI PKK, PYD,YPG YAPTI

Son Ankara saldırısını PKK, PYD ve YPG'nin gerçekleştirdiğini herke biliyor.

Bunların Terör örgütü olduğunu anlamak için illa bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde mi patlaması gerekiyor.

Biz bu tarz olaylar Washington'da, Brüksel'de olsa aynı üzüntüyü duyarız.

RUSYA SİVİL UÇAK BİLE DÜŞÜRMÜŞTÜ

Rusya'nın başına böyle bir şey gelse kaç uçak kaldırır, tarihinde sivil uçak bile düşürdüğü var.

İKİ PİLOT İÇİN TÜRKİYE GİBİ DOSTUNU KAYBETTİ

Biz ne Rusya'nın ne Rus halkının düşmanı değiliz. Herkes yaptırım uygularken biz uygulamadık. Rusya iki tane pilota Türkiye gibi bir dostunu kaybetti.

Rusya için Suriye meselesi çıkar meselesidir. Bizim içinse hayat -memat meselesidir.

Bu haber 1,231 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,034 µs