En Sıcak Konular

Cuntanın müdahalesi kameralara yansıdı

3 Ekim 2007 15:05 tsi
Cuntanın müdahalesi kameralara yansıdı Myanmar'da cuntanın demokrasi yanlısı göstericilere sert müdahalesi kameralara da yansıdı. Amatör video kayıtları, güvenlik güçlerinin protestoculara karşı acımasız tavrını gözler önüne serdi.

Myanmar'da cuntanın demokrasi yanlısı göstericilere sert müdahalesi kameralara da yansıdı. Amatör video kayıtları, güvenlik güçlerinin protestoculara karşı acımasız tavrını gözler önüne serdi.

Hayatlarını tehlikeye atarak kameralarının kayıt tuşuna basan Myanmarlılar, bu görüntüleri eski başkent Yangon'da çekti. Görüntüler cuntanın demokrasi yanlısı göstericilere acımasız müdahalesini gözler önüne serdi.


CNN International'ın ele geçirdiği görüntüler, gözaltına alınırken güvenlik güçlerinden dayak yiyen göstericilerin çaresizliğini ortaya koyuyor.


Bazı göstericiler kendilerini sivil polis olarak tanıtan, üniformasız kişiler tarafından gözaltına alınıyor. Sert müdahale, arkasında birçok yaralı bırakıyor.


Myanmar'da gösterilerin başladığı 17 Eylül tarihinden bu yana muhalif gruplar 200'e yakın kişinin öldüğünü ileri sürüyor. Cunta yönetimine göre ise ölenlerin sayısı 10.


Ölenlerin arasında Japon bir gazeteci de var. O da göstericiler gibi güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetti.


Uluslararası toplum Myanmar yönetiminin gösterileri barışçıl yöntemlerle bastırması için çaba sarfediyor. BM'nin Özel Temsilcisi İbrahim Gambari bu amaçla ülkeyi ziyaret etti. Cunta liderleriyle günler süren ertelemenin ardından görüşebildi. Ancak görüşmelerden olayları yatıştıracak bir sonuç çıkmadı.


Gözaltındaki 80 rahip serbest

Bu arada, Myanmar'da geçen hafta son 20 yılın en büyük askeri yönetim karşıtı gösterilerin bastırılması sırasında gözaltına alınan 80 rahip bugün serbest bırakıldı.

Salıverilen rahiplerden biri, kendisiyle birlikte 80 rahibin gece yarısından hemen sonra Yangon'daki Mingala Yama manastırına döndüğünü söyledi. Adını açıklamayan rahip, manastırlarına baskın sırasında gözaltına alınan 96 rahipten geriye kalan 16'sının da kısa sürede salıverilmesini beklediklerini kaydetti.

 

Yangon'un Insein bölgesindeki eski bir teknik enstitü binasında tutulduklarını söyleyen rahip, sorgulamaları sırasında sözlü tacize uğradıklarını, kendilerine iki öğün yemek verildiğini anlattı.

Yangon'daki yaklaşık 15 manastıra düzenlenen baskınlarda yüzlerce rahibin gözaltına alındığı belirtiliyor.

 

CNN Türk

 



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs