En Sıcak Konular

PKK'ya göndeirlen silahlar yakalandı

22 Şubat 2016 12:31 tsi
PKK'ya göndeirlen silahlar yakalandı Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, saman balyalarının altında yapılan aramada çok sayıda tüfek, tabanca, el bombası, roketatar başlığı ile mermi bulundu.

Suriye'nin PYD denetimindeki Telabyad ilçesinden getirildiği ve Mardin'deki PKK'lılara gönderileceğine ilişkin notların da bulunduğu silah ve mühimmata el konuldu.

DURUMU FARKEDEN ÇİFTİ JANDARMAYA HABER VERDİ

Suriye sınırındaki Harran'ın Karatepe Mahallesi'nde ismi açıklanmayan bir çiftçi, evinin yakınındaki arazisine istiflediği ve üzerini naylonla kapattığı saman balyalarını gece kontrol etti. Kontrol ettiği saman balyalarının altına gizlenmiş çuvalları fark eden ve içinde silah olduğunu gören çiftçi, durumu jandarmaya bildirdi.

ŞANLIURFA'DAN TAKVİYE EKİPLER ÇAĞIRILDI

İhbar üzerine gelen ekipler, çuvallarda çok sayıda tüfek, tabanca, el bombası, roket atar başlığı ve mermi olduğunu görünce mahalleye Şanlıurfa'dan takviye ekipler çağırıldı.

SİLAHLARA EL KONULDU

Çevreyi muhafaza altına alan ekipler, saman balyalarının altındaki çuvalları çıkardı ve içindeki tüfek, tabanca, el bombası, roketatar başlıkları ve mermilere el koydu. İncelenmek üzere el konulan silah ve mühimmatların bulunduğu çuvallarda ayrıca not kağıtları bulundu.

TELABYAD'TAN GÖNDERİLDİ

Güvenlik güçleri notlardan silah ve mühimmatların sınırın diğer tarafındaki Suriye'nin PYD denetimindeki Telabyad'dan getirildiğini ve sokağa çıkma yasağı ile operasyonların sürdüğü Mardin'in ilçelerindeki PKK'lılara gönderilmek istendiğini belirledi.

SAMAN BALYALARINDAN ÇIKTI

Güvenlik güçleri sayımının yapılması için Şanlıurfa'ya götürdüğü, silah ve mühimmatları saman balyalarının altına gizleyerek Mardin'de PKK'lılara ulaştırmak isteyen kişilerin belirlenerek yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,049 µs