En Sıcak Konular

PYD noktaları roketlerle vuruldu

20 Şubat 2016 08:43 tsi
PYD noktaları roketlerle vuruldu Suriye sınırı ötesinde YPG mevzilerini vuran TSK, Ankara saldırısının ardından Sakarya ve Kasırga roketlerinin yönünü Afrin’e çevirdi. Afrin’e Fırtına obüsleriyle yapılan atışlarda da 20 YPG noktası vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin kantonu ve Azez çevresindeki YPG mevzilerini topçu ateşi altına aldı. Nokta atışı yapabilen 40 kilometre menzilli T-155 Fırtına obüsleriyle, Suriye'den Türkiye'ye atılan havanların nereden geldiği sınıra konuşlu AN-TPQ-36 radarlarıyla anında belirleniyor. Havan topunun geldiği YPG mevzileri tam isabet vuruldu. Fırtına topları, YPG'nin taciz atışlarına bu yöntemle onlarca kez karşılık verdi.

SAKARYA VE KASIRGA VURACAK

Ankara'daki terör saldırısında YPG bağlantısının tespit edilmesi üzerine Afrin kantonundaki YPG hedeflerine toplar ve roketlerin yönü çevrildi. Suriye sınırında, Fırtına toplarına göre daha geniş bir alanda etki gösteren ve alan atışı yapan 40 km menzilli TR-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatarlar ve 80 km menzilli Kasırga roketleri de bulunuyor.

İHA'LAR SÜREKLİ UÇUYOR

Suriye sınır gerisindeki haraketlilik, sınırın Türkiye tarafında istihbarat uçuşları yapan ve 150 kilometre ve daha fazla menzilleriyle istihbarat toplayan insanlı ve insansız hava araçlarıyla izleniyor. İHA istihbaratı dışında bölgeden gelen taciz ateşlerinin atıldığı noktaları anında tespit eden radar sistemleri de sınırda bulunuyor. Nokta atışı kabiliyeti olan ve 40 km menzilindeki Fırtına obüsleri, Türkiye topraklarına düşen havanların geldiği yerin, sınıra konuşlu AN-TPQ-26 radarlarıyla anında belirlenmesinin hemen ardından misliyle karşılık veriyor.

KORKULARI TELSİZDE

YPG'den taciz amaçlı atılan havanlar, tankçı birliklerini hedef alması halinde birliklerin yeri değiştiriliyor. Son olarak obüsler Kilis sınırındaki Akçabağlar Üs Bölgesinden alınarak Yüksektepe Hudut Kara kolu çevresine taşındı. Bu arada önceki geceden başlayarak PYD mev zilerine yönelik top atışlarında 8 terörist öldü 14 terörist yaralandı. Afrin merkezde 20 YPG noktası vuruldu. Ayrıca Tel Rıfat, Cenderes, Matar Minnag vurulan diğer YPG mevzileri oldu. Persembe akşamı yoğunlaşan top atışlarında toplam 45 YPG noktası vuruldu. Örgütün yaşa dığı panik telsiz konuş malarına yansıdı. Yaralı ve ölü anonsları yapılan telsiz konuşmalarında acil yardım çağrıları yapıldı.

Hatay'dan ilk ateş

Suriye'deki PYD hedefleri, Kilis'ten sonra, Hatay'dan da ilk kez ateşlenen fırtına obüsleriyle vuruldu. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde konuşlu hava savunma sistemlerinin bulunduğu bölgede ilk olarak önceki gün saat 22.00 sıralarında Suriye'nin Afrin kenti ve civarındaki PYD noktalarına top atışı yapıldı. Aynı noktadan dün sabahın erken saatlerinde de yine top atışı sesleri duyuldu. Kırıkhan'dan, Suriye'de PYD'nin kontrolündeki Afrin'in Cindere bölgesinde bulunan, sınıra kuş uçuşu yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki PYD'ye ait mevzilere toplam 5 atış yapıldığı anlaşıldı. Böylece PYD kontrolündeki Afrin, Kilis'ten yapılan atışların yanısıra güneyindeki Hatay'dan ilk kez vurulmuş oldu. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal'in HAWK Batarya Komutanlığı'nı ziyaretinin ardından burada hakim bir tepeye obüsler de yerleştirilmişti.

Yeni Şafak



Bu haber 1,709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs