En Sıcak Konular

'ABD'den çelişkili ifadeler geliyor'

19 Şubat 2016 11:11 tsi
'ABD'den çelişkili ifadeler geliyor' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD gibi bir ülkenin 'teröre bakışının net olması gerektiğini' ve ABD'den gelen bazı açıklamaların hala çelişkili olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde ‘YPG'nin güvenilmez olduğunu’ söylediğini ve YPG konusundaki görüşlerinin ‘kısmen de olsa’ değiştiğini duymanın kendilerini de memnun ettiğini ifade etti.

Tiflis'te Azerbaycan ve Gürcistan dışişleri bakanları ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Ankara saldırısının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çavuşoğlu, açıklamalarında Türkiye'nin ‘terör örgütü’ olarak nitelendirdiği YPG'ye yönelik bazı ülkelerin bakışını değerlendirdi.

‘DOSTUM KERRY DE YPG'NİN GÜVENİLMEZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

“Suriye'de DEAŞ'la mücadele için YPG gibi örgütlere sığınmak acizliğin göstergesidir. Bu hatadan bir an önce dönülmesi lazım" diyen Çavuşoğlu dün akşam Kerry ile telefonla görüştüğünü belirtti ve “Dostum Kerry de YPG'nin güvenilmez olduğunu söyledi. ABD'den gelen bazı açıklamalar hala çelişkili ve karmaşık. ABD gibi bir ülkenin teröre bakışı net olmalıdır. Kerry'den YPG konusunda görüşlerinin kısmen değiştiğini duymak bizi memnun etti" değerlendirmesinde bulundu.

'IŞİD'LE MÜCADELEYE AKTİF OLARAK DEVAM EDECEĞİZ'

Türkiye'nin IŞİD ile mücadeleye bugüne kadar aktif olarak katıldığını ve bundan sonra da katılmaya devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, "Suriye'de kesin çözümü siyasi çözüm olarak görüyoruz. Yine aynı çizgideyiz. Fakat Rusya Suriye'ye geldiğinden beri DEAŞ'ı hedef almıyor. Rusya'nın esas gayesi Esad rejimini güçlendirmek Bu yöntemle Suriye'deki sorun çözülemez" dedi.
Çavuşoğlu, Suriye'de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması konusunda diplomatik çabaların sürdüğüne dikkat çekti.

Sputnik


Bu haber 1,222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,847 µs