En Sıcak Konular

Baykal'ın ihracı istendi

19 Şubat 2016 09:20 tsi
Baykal'ın ihracı istendi CHP üyesi bir kişi, Deniz Baykal’ın, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda “mezhepçi yorumlarda bulunduğu” gerekçesiyle parti suçu işlediği ve tüzük gereğince üyeliği hakkında tedbir kararı alınarak partiden ihracını istedi.

Milli duruşu nedeniyle CHP'de rahatsızlık yaratan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın partiden ihracı istendi.

CHP'nin Adana'daki üyesi Volkan Hüseyin Ertem, Baykal'ın CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında “Halep sünni bir İslam kentidir” şeklindeki açıklamalarının tüzüğe göre parti suçu olduğunu belirterek, ihraç istemiyle disipline sevkinin Parti Meclisi gündemine alınmasını talep etti. Ertem, Baykal'ın yaptığı açıklamaların parti içi huzursuzluklara neden olduğunu ve partinin program ve görüşlerine ters düştüğünü, kesin ihraç edilmesi talebini dilekçe ile genel merkeze iletti.

TALEP NOTER YOLUYLA

Noter kanalıyla CHP Genel Başkanlığı makamına gönderilen dilekçede, Baykal'ın Halep ve PYD konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, “Bu beyanlar parti tüzüğümüzün 2. maddesinde belirtilen 'Siyasal ilkeler ve değerler' ile 3. maddesinde belirtilen 'Amaç' başlıkları altında düzenlenen parti ilke ve değerleri ile amacına aykırıdır. Parti programımızda belirtilen 'Hiç kimse din, dil, ırk ve mezhep yönünden herhangi bir ayrımcılığa tabii tutulamaz' ile 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkeleriyle çelişiyor” denildi.

TEDBİR VE İHRAÇ TALEBİ

CHP Genel Başkanlık makamı tarafından PM'ye sevk edilerek işleme alınması talebiyle gönderilen dilekçede, “Baykal hakkında, parti meclisimizin, öncelikle üyeliği hakkında tedbir kararı verilmesi, 'Programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak'tan partiden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması" talebi yer aldı.

Yeni Şafak



Bu haber 1,130 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs