En Sıcak Konular

Karşılık vermeye devam edilecek

17 Şubat 2016 15:24 tsi
Karşılık vermeye devam edilecek "Türkiye'ye şu söyleniyor, 'PYD'ye, YPG'ye top atışlarını durdurun'. Kusura bakmayın, bizim böyle bir düşüncemiz yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de kaymakamlarla ikinci buluşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak Suriye ve PYD'ye karşı başlatılan operasyonların üzerinde durdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde yeni anayasa komisyonunun çalışmalarına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Cumhurbaşkanı külliyesi devletin sadece protokol yüzü değildir, olmayacaktır. Bu mekan elbette devlet işlerinin en üst düzeyde görüldüğü yerdir ama aynı zamanda devletle milletle birlikteliğinin de sembolüdür. Sizler kaymakamlar olarak vatandaşlarımızla doğrudan ve en etkin ilişki içerisinde bulunan, devletin adeta ete kemiğe bürünmüş, somutlaşmış timsali durumundasınız. Devletin imkanları ile vatandaşların hassasiyetlerini en üst düzeyde birleştirebilen başarılı bir kaymakamdır.

Elbette hukuktan, meşruiyetten ödün vermeyeceksiniz. Ama önünüze çıkan zorluklar ve sorunlar karşısında eliniz kolunuz bağlı oturmayacaksınız. Ya bir yol bulacaksınız ya da yol yapacaksınız.

Kendini mevzuat hazretlerine mürit olan kaymakamların belki başı ağrımaz ama bir iş de yapamaz. Marifet iltifata tabidir diye güzel bir sözümüz vardır. Başarılı olan kaymakamlarımızı takdir etmek buna karşılık aynı çabayı göstermeyenleri de tespit etmek durumundayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaymakamlara seslendi

"MASKELERİN DÜŞTÜĞÜ BU SÜREÇTE..."

Türkiye zalim ile mazlumu savunanların ayrıldığı, maskelerin düştüğü bu süreçte küresel vicdanın sesi olmuştur. Türkiye tüm algı operasyonlarına rağmen Suriyeli kardeşlerine din, dil, mezhep ve etnik köken ayrımı yapmadan sahip çıkarak, tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir.

"BİZ TERÖRİSTE TERÖRİST DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

ABD'nin uçuşa yasak bölgeye "evet" demediğini hatırlatarak, "Ama bak orada Rus savaş uçakları cirit atıyor ve binlerce, on binlerce oradaki mazlum, mağdur insan ölüyor. Hani biz koalisyon güçleriydik, hani koalisyon güçleri olarak beraber hareket edecektik. Hani ne oldu ve kalkıp Türkiye'ye şu söyleniyor, 'PYD'ye, YPG'ye top atışlarını durdurun'. Kusura bakmayın, bizim böyle bir düşüncemiz yok. Türkiye'ye karşı bir kişi kalkıpta bir havan topu, bir mermi atarsa, bu kat be kat fazlasıyla karşılığını bulacaktır. Biz teröriste terörist demeye ve ona göre davranmaya devam edeceğiz.

"HERKES BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Suriye konusunda Türkiye nefsi müdafaa konumundadır. Yani yaptığımız her şeyin, attığımız her adımın meşruiyeti vardır. Bu hassasiyeti anlayamayan veya saygı duymayan herkes öyle veya böyle bunun bedelini ödeyecektir. Türkiye can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İZLEDİĞİ POLİTİKAYI UZAKTAN İZLEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Biz, bölücü terör örgütünün Suriye'deki kolunun izlediği politikayı, diğer ülkeler gibi uzaktan izleme lüksüne sahip değiliz. Topraklarımızın bütünlüğü, milletimizin birliği bakımından sınırlarımızın içinde sürdürdüğümüz mücadeleye bakışımız ne ise o sınırların Suriye tarafındaki gelişmeler konusundaki hassasiyetimiz de aynıdır.

"PYD'NİN FAALİYETLERİ TÜRKİYE'Yİ HAYATİ DERECEDE ETKİLİYOR"

Bölgede oynanan tüm oyunlar Türkiye'yi etkiliyor. İşte Rusya'nın durumu ortada, PYD'nin durumu ortada. DAEŞ ile mücadele adı altında işgal ettikleri topraklarda kendi fikirlerine katılmayan insanlara neler yaptıklarını görüyoruz. PYD'nin faaliyetlerinin ortaya çıkardığı sonuçlar Türkiye'yi hayati derecede etkiliyor. Esad rejiminin mücadelesi DAEŞ ile değil muhalif gruplarladır.

"GÜNEY SINIRLARIMIZDA YENİ BİR KANDİL..."

Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. PYD terör örgütünün Halep'in kuzeyinde attığı provokatif adımlara ve hayata geçirmeye çalıştığı emrivakilere asla müsaade etmeyeceğiz. Bölgede Türkiye'ye rağmen 'oldu bitti'lerle fiili durumlar ortaya çıkarılmasına sessiz kalamayız, kalmayacağız.

"BİZ BEKAMIZDAN VAZGEÇMEYİZ"

Biliyoruz ki bizim için beka meselesi olan, onlar için sadece bir taktiktir, hatta operasyonel bir tercihtir. Biz bekamızdan vazgeçemeyiz ama onlar tercihlerini kolaylıkla değiştirebilirler. Şayet bu yapılanların gerisinde Türkiye'nin sabrının sınırlarını denemek gibi bir niyet varsa, o sınırların sonuna gelindiğini de bilmelidirler.

"ARTIK DENİZİN BİTTİĞİ YERE GELİNMİŞTİR"

Biz macera peşinde değiliz, kimsenin de macera peşinde koşmasını istemeyiz. (Suriye'de yaşanan gelişmeler) Artık denizin bittiği yere gelinmiştir. Ya bu mesele kısa sürede çözüm yoluna girecek ya da kar topu gibi büyüyen ve yakın uzak tanımadan tüm dünyayı etkisi altına alacak daha büyük sorunların kapısı açılacaktır.

"BATI ÜLKELERİ NE KADAR İNSAFSIZ..."

Batı ülkeleri ne kadar hoyrat, ne kadar insafsız, ne kadar vicdansız davranırlarsa davransınlar bu akını kontrol altında tutma şansları yoktur. Bunun için bir an önce Suriye'deki meselenin çözümü konusunda bir konsensüs sağlanmalıdır.

YENİ ANAYASA KOMİSYONU HAKKINDA

(Anayasa Mutabakat Komisyonu'na ilişkin gelişmeler) İpe un sermek denir buna. Bunların iş yapmak, iş üretmek diye bir derdi yok. Bu sadece ülkeyi kilitlemektir. Bunlardan bir şey çıkmaz. Öyle veya böyle ben inanıyorum ki aklı selim sahibi olan parlamentonun diğer üyeleri kesinlikle bu işe kararlı bir şekilde yürürlerse masadan çekilenlere de 'hayırlı olsun' demekten başka söyleyecekleri bir şey yok.

Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs