En Sıcak Konular

Uçuşa yasak bölgeye destek

16 Şubat 2016 09:35 tsi
Uçuşa yasak bölgeye destek Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’nin savunduğu Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasına destek verdi. Merkel, “Uçuşa yasak bölge gibi bir adım gerekiyor” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin dile getirdiği “Suriye'de uçuşa yasak bölge” oluşturulmasını desteklediğini söyledi. Merkel Stuttgarter Zeitung'a Suriye ve mülteciler konusunda değerlendirmlerde bulundu. Merkel, Suriye'de sığınmacılar için korunaklı bir bölge açılması fikrine nasıl baktığının sorulması üzerine, ''Şu an orada savaşan taraftarın hiçbirinin saldırı uçuşu yapmadığı bir bölgenin olması yararlı olacaktır. Bir nevi uçuşa yasak bölge gibi'' dedi.

RUSYA'NIN SALDIRILARI KARMAŞIKLIK YARATIYOR
DAEŞ teröristleriyle müzakere edilemeyeceğini vurgulayan Merkel, ancak mümkün olması halinde Esed taraftarları ve anti-Esed koalisyonunun bu konuda anlaşmalarının yararlı olacağını ifade etti. Suriye'de savaşın 5 yıldır sürdüğüne dikkati çeken Merkel, 250 bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Merkel, Suriye'deki durumun sonsuz bir karmaşıklık içinde olduğunu belirterek, Rusya'nın Halep'teki hava saldırılarının durumu daha da karmaşık hale getirdiğini kaydetti.Savaşın sona ermesi için diplomatik olarak her şeyin denenmesi gerektiğini dile getiren Merkel, ancak bugünden yarına her şeyin biteceği konusunda kimsenin bir hesap yapamayacağını belirtti.

ANLAYIŞLA KARŞILIYORUM
''Biz Avrupalılar bir taraftan Türkiye'ye, 'zor durumda olan sığınmacılara kapılarını aç' diyeceğiz öbür taraftan da Avrupa'ya sığınmacı almak istemediğimizi ifade edeceğiz'' diyen Merkel, bu nedenle kendilerine sitem eden Türk siyasetçilerini anlayışla karşıladığını vurguladı.

Avrupa'nın bu tutumunun alaycı olup olmadığının sorulması üzerine Merkel, Türkiye ile birlikte çalışmak için bunun temel taş olmadığını ve bunu adım adım değiştirmek için çalıştığını kaydetti.


Hollande açıklamıştı
Hollande, geçen yıl Eylül ayı sonunda gittiği Birleşmiş Milletler toplantısı sırasında Türkiye ve Suriye muhalefetinin Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge kurulması önerisini müttefikleriyle önümüzdeki günlerde tartışacaklarını açıklamıştı. “Bu ihtimal hakkında çalışıyoruz” diyen Hollande, “Avrupa'ya gelen mülteciler bu bölgeye yerleştirilebilir” önerisi getirmişti.

Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs