En Sıcak Konular

''Türkiye hukuki krize sürükleniyor!''

3 Ekim 2007 14:19 tsi
''Türkiye hukuki krize sürükleniyor!'' 21 Ekim'deki referandum öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenip yenilenmeyeceği tartışması alevleniyor. Baykal hükümete çağrı yaptı: Ülkenin krize girmesini istemeyiz. Referandum öncesinde değişikliği birlikte yapalım.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanı seçimine yönelik anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin bir hukuk krizine doğru sürüklendiğini savunarak, bu sorunun aşılması için 21 Ekim’de yapılacak referandum öncesinde yeni bir anayasa değişikliğinin zorunlu olduğunu söyledi.

Baykal şunları kaydetti:

“Türkiye hazırlanan anayasa değişikliği paketiyle maalesef bir hukuk krizi, bir cumhurbaşkanlığı sorunu sıkıntısı içine sürüklenmektedir. Bu konuda uyarıda bulunmayı bir görev biliyorum. Yol yakınken bu konuda bir düzenleme yapılsın. 21 Ekim’den önce anayasa değişikliği sonuçlandırılsın. Bu yanlış çözülsün. Eğer bu yapılmazsa, korkarım 21 Ekim’den sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuk içinde kalarak yapabileceği başka bir şey yoktur. cumhurbaşkanı seçiminin tarihini tanzim etmek, o seçimle ilgili kararları açıklamakla yükümlü olacaktır.

Bunu ihmal etmesi YSK’nın yetkisi dahilinde olan bir iş değildir. Çünkü ortada halkoyuyla kabul edilmiş bir anayasa değişikliği olacaktır. Bu anayasa değişikliğini yok sayma hakkı, bu anayasa değişikliğinin 11. cumhurbaşkanının referandumdan 45 gün sonra seçilmesini öngören bir düzenleme içerdiği gerçeğini yok saymak, ihmal etmek hakkı yetkisi ne Başbakan’da ne YSK’da ne de başka bir organda vardır. Önümüzdeki hukuki tablo budur. Bu, bu sürecin nasıl yanlış yönetilmiş olduğunun yeni somut bir örneğidir.”

Baykal, bir soru üzerine, bu konuda 21 Ekim’den önce bir anayasa değişikliğinin gündeme getirilmesi durumunda parti olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Baykal, “Bizim amacımız, Türkiye’yi sıkıntıya sokmamak. Her bir halk oylamasının 200 trilyon liranın üzerinde bir maliyeti var. Yazıktır, günahtır. Halkın bunca sorunu, sıkıntısı var. İktidarda bu yanlışı düzeltmeye yönelik bir anlayışı, yaklaşımı görürsek memnuniyetle destekleriz” dedi.



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs