En Sıcak Konular

KanalTürk çalışanları isyan etti

3 Ekim 2007 14:18 tsi
KanalTürk çalışanları isyan etti Gümüş kol düğmeleri, şık takımları, milyon dolarlarla anılan ismiyle Tuncay Özkan mutlu mesutken, aylardır ve bu bayrama da maaşsız giren çalışanlar isyan mektubu yazdı.

Kanaltürk çalışanları aylardır alamadıkları maaşları için sonunda çeşitli medya kuruluşlarına mektup yazarak yardım istemeye başladılar. Kanaltürk televizyonunu yüksek bir fiyata Turgay Ciner'e satan Tuncay Özkan'ın bu satışa rağmen kanal çalışanlarının birikmiş alacaklarını ödememesi, çalışanlar arasında büyük bir hayal kırıklığı yaşanmasına neden oldu.

'BU KANAL SİZİN' DİYEREK YOLA ÇIKMIŞTI
Kanaltürk'ün kurulduğu günlerde çalışanlara 'Bu kanal benim değil, bizim kanalımız. Bu kanal büyüdükçe herkes bundan pay alacak' diye vaatlerde bulunan Tuncay Özkan bu vaatlerine rağmen kanal çalışanlarına hisse vermek bir yana, maaşlarını bile düzenli bir şekilde ödemedi. Kanalın kuruduğu ilk bir kaç ay boyunca maaşlarını düzenli olarak alabilen kanal çalışanları, daha sonra sürekli cretlerin ödenmesi konusunda sıkıntı yaşadılar. Maaşların gecikmeli olarak ve parça parça ödendiği Kanaltürk'te son aylarda ise maaşlar hiç ödenmemeye başladı.

Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan'ın ise her akşam çıktığı televizyon ekranlarında yaptığı konuşmalar ve keyifli görüntüleri, ayardır maaşlarını alamayan kanal çalışanlarını kahrediyor. Diğer yandan kanalı satın alan Turgay Ciner'in ise işe eski çalışanlarla devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizlik devam ediyor.

İşte Kanaltürk çalışanlarının isyan mektubu


Bugün 2 Ekim 2007 Salı. Kanaltürk çalışanları olarak en son Ağustos ayının ilk haftası maaş alabilmiştik. O da Haziran ayının maaşlarıydı. Yani anlayacağınız 3 aydan beri kimse beş kuruş para alamadı kanaldan. Önümüz bayram ve muhtemelen bayrama kadar kimseye bir lira vermeyi düşünmüyorlar. Bu da şu anlama geliyor. Kanaltürk çalışanları bayramı parasız geçirecek. Evine bir şey alamayacak, çocuklarına bayramlık alamayacak belki de memleketlerine gidemeyecek…Durum o kadar vahim ki herkes çıldırmış durumda.

Bu kanalda çalışanlar olarak hep bişeylerden ödün verdik. Çünkü hep bir gönül bağımız vardı kanalla. Parayı hep ikinci plana attık. Herkes bütün özverisini bütün gücünü kattı kanala. Kanal para ödeyemedikçe hep yanında olduk. Şimdi çalışan herkes o kadar kötü ve zor durumda ama kanaldan tek bir yönetici çıkıp bir açıklama gereğini bile duymuyor. Bu mu işçinin emeğin hakkını savunmak, milyonları meydanlara döküp ortalığı ayağa kaldırmak. Nerde işçinin emeğin karşılığı. Bugün kanalda çalışan hemen herkesin kredi kartları temerrüde girmiş durumda, birçoğu kirasını ödeyemiyor. Ve hergün bir söylenti “maaşlar bugün ödeniyor”.

Kanalın satılıp satılmayacağı bile hala belli değil. Çıksınlar adam gibi bir açıklama yapsınlar. İşçinin emeğine saygı duysunlar…Bayramda parasız kalmayalım.

Aktif haber



Bu haber 1,322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs