En Sıcak Konular

'Suriye artık iç meselemiz'

10 Şubat 2016 12:21 tsi
'Suriye artık iç meselemiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık kendi iç güvenliğimizin de bir parçası haline dönüşen Suriye meselesinde bizim, herkesin gayet haklı ve rasyonel bulduğu çözüm tekliflerimizin hayata geçirilme zamanı gelmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 bin öğretmenin atama töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında kendisine iki özel harekatçının attığı resimli mesajda 'yürü uzun adam arkandayız' dediğinden bahsetti ve çok duygulandığını anlattı.

Kura çekildiğinde Doğu'ya Güneydoğu'ya atanan öğretmenlerimiz üzülür ve bir an önce oradan kaçmaya çalışırsa yine olmaz. 'Kurada  Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşı içine  kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz.

Biz şuna inanacağız. 780 bin kilometrekare  ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o  sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz,  bu toprakları yeninden vatan yapabilmek için veriyoruz."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD bizimle mi beraber, yoksa terör örgütü PYD ile mi? ABD, PKK'yı, PYD'yi bugüne kadar tanıyamadı" ifadelerini kullandı.

Şili, Peru, Ekvador ve Senegal’i kapsayan yurtdışı ziyaretini tamamlayarak Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken şu ifadeleri kullanmıştı:

ABD: YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz, desteklemeyi sürdüreceğiz
"PYD bir terör örgütüdür. YPG bir terör örgütüdür. PKK ne ise PYD odur. Bunu bütün uluslararası örgütlere taşıyacağız. Taşımadığımız her an bizim için kayıptır. Terör örgütü olarak ilan edilmesi için adımlar atılmazsa geç kalırız. Bakın, Biden (ABD Başkan Yardımcısı) yanında bir yardımcısı ile geldi. Daha önce Sayın Obama’nın yanında da adı geçen bir ulusal güvenlik temsilcisi. Tam Cenevre’deki görüşmeler sırasında kalkıyor, Kobani’ye gidiyor. Kobani’de sözde bir generalden plaket alıyor. Biz nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani’deki teröristler mi?"

'SURİYE ARTIK İÇ MESELEMİZ, ÇÖZÜM TEKLİFLERİMİZİ HAYATA GEÇİRME ZAMANI GELDİ'

Muhtarlar toplantısında konuşan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

* Artık kendi iç güvenliğimizin de bir parçası haline dönüşen Suriye meselesinde bizim, herkesin gayet haklı ve rasyonel bulduğu çözüm tekliflerimizin hayata geçirilme zamanı gelmiştir. Terörün artık mesafesi, sınırı ve sınırları aşan gücünü görmezden gelerek kendi evinde, huzur içinde yaşayabileceğini sananlar, asla temenni etmiyoruz ama, yanıldıklarını göreceklerdir. Türkiye'yi terörle, terör örgütleriyle özellikle bu mücadelede yalnız bırakanlar işte o zaman bizi daha iyi anlayacaklardır ama iş işten geçmiş olacaktır.


 



Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs