En Sıcak Konular

Saddam dolarları ortaya çıktı iddiası

1 Şubat 2016 15:45 tsi
Saddam dolarları ortaya çıktı iddiası ABD'nın Irak'ı işgali sırasında ortadan kaybolan eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin dönemine ait milyonlarca doların ortaya çıktığı öne sürüldü.

2006 yılının Aralık ayında idam edilen zamanın Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin 1. Körfez Savaşı sonrasında ABD ekonomisini zayıflatmak için gerçeğe çok yakın 'ikiz' olarak adlandırılan dolarlar bastırmıştı.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, ABD’nin 2004’te Irak’ı işgali sırasında hem bu ikiz dolarlar hem de Irak Merkez Bankası’ndaki gerçek dolarlar ortadan yok olmuştu. Şimdi bu kayıp dolarlarla ilgili ortaya ilginç bir iddia atıldı. Saddam dönemine ait olduğu öne sürülen dolarların ‘özel aracılar’ eli ile Ürdün-Suriye sınırındaki bir evde pazarlandığı öne sürüldü. Buna göre, şebeke 3 milyon dolar değerindeki parayı, piyasada 1 milyon dolara denk gelen 920 bin Euro karşılığında satıyor. Saddam dolarlarıyla ilgili iddiayı ortaya atan ise pazarlık görüşmeleri için şahsen Ürdün’e gittiğini söyleyen bir Türk işadamı.

ÖZEL KURYELER DEVREDE

Gökçe’ye konuşan İnan Taptık’ın başında bulunduğu Esse Capitals, büyük ölçekli uluslararası finansal işlemlere de aracılık eden bir şirket. Taptık ile ortağı, Irak Erbilli bir kişi ile tanıştı. N. isimli Erbilli, Saddam’ın ‘ikiz dolar’ olarak söz edilen paraları ile ilgili bilgiler verdi. N. bu paraların piyasaya sürme işlemini yürüten Ürdün’de yaşayan Şeyh A. isimli kişiden söz etti. Bu kişinin, Saddam’ın akraba çevresinden olduğu öne sürüldü.

ORTAK ÜRDÜN’E GİTTİ

Taraflar ile gerekli temaslar kuruldu. Taptık sonraki gelişmeleri şöyle paylaştı: “Ortağım Ürdün’e gitti. Ürdün’deki bir otelden iki kişi tarafından alındı, Ürdün’ün başkenti Amman’ın dışında, Suriye sınırına yakın büyük bir eve götürüldü. Kendisine bu evde ilk bilgiler verildi. Evde bulunan para sayma makinesinden geçirilen dolarların gerçek olduğu anlaşıldı. Kendisine gösterilen binlerce deste dolar arasında rastgele 5 bin doları aldı ve cebindeki dolarlarla bunları değiştirdi ve Ürdün’den ayrıldı.”

Hürriyet



Bu haber 1,192 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,499 µs