En Sıcak Konular

İran'da Ruhani'ye sert eleştiri

1 Şubat 2016 10:02 tsi
İran'da Ruhani'ye sert eleştiri İran muhafazakârlarından Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye sert eleştiriler yapıldı.

İran'da Muhafazakârlar Koalisyonu Sözcüsü Haddad Adil, "Düşmanlar, devrim ve devrim sonrasının sıkıntılarını görmüş neslin zamanının sona ermesini, yerine uydudan yaptıkları dizi yayınlarıyla bombardımana tabi tutacakları bir nesil istiyorlar" dedi.

Adil, başkent Tahran'daki Heft Tir Şehitleri Kültür Kompleksi'nde düzenlenen ‘Devrim Filizleri'nin Sesi Konferansı'nda, 26 Şubat'ta gerçekleştirilecek İran Meclisi seçimleri öncesi genç muhafazakârlara seslendi.

‘ÜMÜDİ ÜMİTSİZLİĞE ÇEVİRMELİYİZ'

Dini lider Ayetullah Hamaney'le yakın akraba olan Adil, "Düşmanlar, devrim ve devrim sonrasının sıkıntılarını görmüş neslin zamanının sona ermesini, yerine uydudan yaptıkları dizi yayınlarıyla bombardımana tabi tutacakları bir nesil istiyorlar. Genç neslin bilinçsiz olmasına ümit bağlıyor. Biz bu ümidi ümitsizliğe çevirmeliyiz. Bu işi siz gerçekleştirdiniz. Devrim sürekli ve günden güne yenileniyor. Siz dini liderin sözlerini anlıyorsunuz, dini lider de sizin sözlerinizi anlıyor" ifadelerini kullandı.

Genç muhafazakâr milletvekili adaylarından Vahid Yaminpur, konuşmasında Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümetinin, ülke için en büyük tehlike olduğunu iddia etti.

‘İRAN'IN ABD EYALETİ OLMASINI İSTİYORLAR'

İran'ın bir kez daha Batıcılık ve neoliberalizm akımıyla karşı karşıya kaldığını dile getiren Yaminpur, "Bu akım her ne kadar açıktan açığa olmasa da ülkenin bağımsızlığı konusunda perde arkasında görüşmeler yapıyor. İran'ın, ABD'nin bir eyaleti ve yeni dünya düzeninin bir parçası olmasını istiyorlar" ifadesini kullandı.

Nükleer müzakerelerin bu minvalde geçtiğini savunan Yaminpur, "Aldığımız duyumlara göre Batı ile müzakerelerde bundan sonra devrim ve değerlerinin ele alınacağı görüşmeler başlayacak. Bu girişimlerin bilim, üniversite ve medya alanında başlandığına dair bilgiler ediniyoruz" şeklinde konuştu.

‘KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZ EN BÜYÜK TEHLİKE'

Yaminpur şöyle devam etti: "Bu akımın programı, Dini lider Ali Hamaney'in belirtiği üzere ülkeye nüfuz etmektir. Bazıları nüfuzu sadece bir gazetecinin casusluğuna indirgiyor. Asıl bu değil. Nüfuz, devrim değerlerini müzakere masasında görüşebilme şartlarını hazırlamaktır. Nüfuz, Batı ile uzlaşmaktır. Bu hedefe ulaşmaları için istifade ettikleri grup reformistlerden daha çok sahte muhafazakârlar olacaktır. Akıllarını kullanmaktan yoksun, yıkıcı ve pahalıya mal olan reformistler yerine sahte muhafazakârlar bu alanda kullanılmaya daha uygunlar. Şu anki Mecliste de bu tip kişilerin varlığına şahit olduk. Muhafazakâr görünümlü ancak gerçekte muhafazakârlara zarar veriyorlar. Bugün karşı karşıya olduğumuz en büyük tehlike budur."

Ulaşılmak istenen hedefin gerçek muhafazakârlığı ortadan kaldırmak olduğunu savunan Yaminpur, "Dini liderin 'Devrim onlarla ayakta duruyor' diyerek övdüğü Hizbullahi gençleri, ‘aşırılık, kimliksizlik, akılsızlık, büyükelçilik duvarından atlayanlar' gibi alçaltıcı sözlerle siyaset meydanından uzaklaştırmak istiyorlar. Halbuki bu gençler, dini liderin devrimi korumadaki kaslarıdır. Şu an sadece dini lider kendisini Hizbullahi hareketi korumakla mükellef görüyor. Maalesef, siyasetçilerimiz arasında bu hassasiyete sahip kişileri pek göremiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Konferansta, İran Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Hasan Ebu Turabi Ferd, aşırı muhafazakâr Direniş Cephesi Tahran milletvekillerinden Hamid Resai ve Hizbullah Güçleri Koordinasyon Konseyi Başkanı Hüseyin Allahkerem de hazır bulundu.

Ülkedeki muhafazakârları bir çatı altında toplamayı hedefleyen Muhafazakarlar Koalisyonu, 2008 yılındaki 8'inci dönem İran Meclisi seçimlerine muhafazakarların ortak listeyle girmeleri amacıyla kuruldu.

Sputnik



Bu haber 1,079 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,091 µs