En Sıcak Konular

Esed ve PYD'ye yer yok

28 Ocak 2016 09:09 tsi
Esed ve PYD'ye yer yok Terör ve Suriye konularının görüşüldüğü MGK’dan kararlılık mesajı çıktı. 12 yıl aradan sonra Ocak’ta toplanan Kurul, Suriye görüşmelerine Esed veya PYD’nin katılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından, “Suriye'nin geleceğinin inşasında ne mevcut Esed rejiminin ne DEAŞ ne de PYD-YPG başta olmak üzere, herhangi bir terör örgütünün yer almaması gerektiği ifade edilmiştir” açıklamasında bulunuldu.Toplantının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda, vatandaşların huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetlerin kapsamlı olarak görüşüldüğü ifade edildi. Bu çerçevede, milli güvenliğe yönelik iç ve dış tehditler ile bölücü terör örgütüne, Paralel Devlet Yapılanmasına ve DEAŞ'e karşı yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen mücadelenin etraflıca değerlendirildiği bildirildi.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Kimden ve nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, terörün her türü bertaraf edilene kadar, kararlı ve ilkeli şekilde mücadeleye devam edileceğinin altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi: “Milletin temel değerlerini ve birlikte yaşama arzusunu hedef alarak, eğitim yuvalarını, sağlık kuruluşlarını, camileri tahrip edip kullanılamaz hale getiren, baskı ve şiddet ile vatandaşlarımızı göçe zorlayan, bebekleri bile öldüren bölücü terör örgütüyle mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır. İnsanlık dışı terör eylemleriyle, milletin birlik ve bütünlüğüne kasteden örgütle mücadelenin, hukuk kuralları içerisinde vatandaşların can ve mal güvenliği konusunda hassasiyet gösterilerek yürütülmekte olduğu, zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirlerin alınacağı ifade edilmiştir.”

TÜRKMENLERE DESTEĞE DEVAM

Toplantıda, Suriye'de yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği, bu ülkeden kaynaklanan tehditlerin, ülke ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ile siyasi çözüm konusundaki son gelişmelerin üzerinde durulduğu bildirildi. Muhalif gruplarla birlikte Suriye Türkmenlerine olan desteğin devam edeceği yönündeki kararlılığın teyit edildiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: “Mülteci konusu başta olmak üzere, sınır güvenliğimizi etkileyebilecek hususlar ele alınmış, son günlerde sınırlarımıza yakın bölgelerde meydana gelen hadiselerin tekerrürüne mani olmak maksadıyla, alınan ve alınabilecek ilave tedbirler gözden geçirilmiştir.” Bildiride, “Siber saldırılar, siber güvenlik ve siber güvenlik faaliyetlerine dair Kurul'a bilgi sunulduğu” kaydedildi.

Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,104 µs