En Sıcak Konular

CHP'de gözler yeni MYK'da

22 Ocak 2016 10:10 tsi
CHP'de gözler yeni MYK'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin 16-17 Ocakta tarihlerinde gerçekleştirdiği 35. Sıradan Kongresi'nın sonrasında , gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirleyeceği yeni Merkez Yönetim Heyeti'na (MYK) çevrildi.

Yeni MYK, Kılıçdaroğlu'nun 6 yıl içerisinde yapacağı sekizinci " camekân değişikliği" ile oluşturulacak.CUMHURIYET HALK PARTISI'nin, Genel Başkan , Parti Meclisi (PM) ve Dik Disiplin Heyeti (YDK) mensuplarının seçildiği 35. Sıradan Kongresi , 16-17 Ocakta tarihinde, Ankara spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

İlk gün genel başkan seçiminin yapıldığı kurultayın 2. gününde de kurultaydan sonra en görevli uzuv olan 60 şahsiyet PM ve 15 şahsiyet YDK üyeleri açıklandı . Yeni PM'nin sonrasında , gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oluşturacağı yeni MYK'ya çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun cumartesi günü yeni PM azalarıyla ilk toplantısını yapması ve benzer gün de yeni MYK'yı izahı bekleniyor.

Dar bir kadro ve ağırlıklı olarak yeni isimler

Kılıçdaroğlu'nun sekizinci kez tayin edileceği MYK'da ise mühim değişikliklere gideceği bildiriliyor . Cumhuriyet Halk Partisi öncüsünün , yeni MYK'da daha dar bir kadro ve ağırlıklı olarak yeni isimlerle çalışacağı düşünülüyor . Kulislerde, PM seçiminde en dik reyi olan Selin Sayek Böke'nin koltuğunu savunacağı ve Ekonomiden Sorumlulukları Olan Genel Başkan Yardımcılığı görevini yeniden üstleneceği anlam ediliyor . Daha önce Sencer Ayata'nın üstlendiği AR-GE, Bilim Yönetim Platformu Genel Başkan Yardımcılığı için ise yeniden bu kontenjandan PM'ye giren eskiyen milletvekili Ayşe Yapıt Danışoğlu'nun adı geçiyor. - Eskiyen Musul Konsolosu Yılmaz, MYK'ya girebilir

Murat Özçelik'in istifasının sonrasında boşalan ve son aşama bu misyonu belli bir süre olarak Faik Öztrak'a verici Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yeniden bir diplomatı tercih etmesi halinde ise misyonu eskiyen Musul Konsolosu ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın alması, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in ise Sosyal Politikalardan Sorumlulukları Olan Genel Başkan Yardımcısı olabileceği bildiriliyor . Emrehan Hetkileyici'nın istifasının sonrasında atama yapılmayan Bilişimden sorumlulukları olan Genel Başkan Yardımcılığına yeni PM'de yer alan eskiyen milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger'in getirilebileceği anlam ediliyor .

Anahtar listede yer alan ancak PM'ye giremeyen Enis Berberoğlu'ndan boşalan İletişim ve Medya ile İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı için ise eskiyen RTÜK üyesi ve gazeteci Ali Öztunç'un adı geçiyor. - İlk kez listesinde Tekin olmayacak Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğu yerel seçimlerden bu yana "yol arkadaşı" olarak adlandırılan ve 3 Kasım 2010'daki MYK'dan bu yana her yönetimde görev alan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ilk defa liste dışı kalacak. PM'de yeterli reyi alamayan Gürsel Tekin, yeni MYK'da da bulunamayacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tekin'den boşalan Genel Sekreterliğe Hakkı Süha Okay'ı getirebileceği bildiriliyor . Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Antalya Milletvekili ve eskiyen TOBB Yönetim Heyeti Üyesi Çetin Osman Budak, Ordu Milletvekili Seyit Torun'un adı da parti kulislerinde MYK için adı geçen diğer isimler. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bundan önce 17 olan MYK üye sayısını 35. Sıradan Kurultay'da yapılmış olan tüzük değişikliğinin sonrasında düşürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu sayının bir takım genel başkan yardımcılıklarının birleştirilerek 8 ile 14 içinde değişmesi bekleniyor.

33. Kurultay'ın sonrasında sekizinci yönetim değişikliği

Kılıçdaroğlu'nun tayin edileceği yeni MYK, 22-23 Mayıs 2010'da yapılmış olan ve genel başkanlığa seçildiği 33. Sıradan Kurultay'dan bu yana 8'inci yönetim olacak.

33. Sıradan Kurultay sonrası Kılıçdaroğlu'nun atadığı MYK'da, eskiyen Genel Sekreter Önder Sav'ın etkisi bulunuyordu. Ancak bir zaman sonra Sav ile ters düşen Kılıçdaroğlu, 3 Kasım 2010'da MYK'da revizyon yaptı. 16 ismi MYK dışında bırakan Kılıçdaroğlu, örgütü ise daha sonraki MYK'larda bir çok kez görev alan Gürsel Tekin'e emanet etti. Harika kurultay çağrısını 18 Aralık 2010'da yapan Kemal Kılıçdaroğlu, oluşan yeni PM'nin sonrasında MYK'da köklü değişikliğe gitti. Kılıçdaroğlu, 2011 Genel Seçiminin sonrasında da örgütün beklentisi doğrultusunda yeniden MYK'da revizyon yaptı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 17 Ağustos 2011'de yeniden MYK'da değişikliğe gitti ve idarenin mühim bir kısmını değiştirdi. Kılıçdaroğlu, o dönemde 80 olan PM üye sayısını 2012'de ART arda yapılmış olan tüzük kurultaylarıyla 60'a düşürürken, CUMHURIYET HALK PARTISI 17-18 Temmuz 2012'de 34. Sıradan Kongresi'nı yaptı. Bu kurultayın sonrasında da bir kez daha MYK yenilendi.

Bugüne kadar 75 genel başkan yardımcısı değişti

Mart 2014 yerel seçimlerinin sonrasında da MYK'da değişikliğe giden Kemal Kılıçdaroğlu, son " camekân yenilemesini" Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile genel başkanlık için yarıştığı 18. Harika Kurultay'ın sonrasında gerçekleştirdi.

35. Sıradan Kurultay'da aday olmayan İnce, Kılıçdaroğlu'nun her seçimin sonrasında 5 genel başkan yardımcısını değiştirdiğini anlam ederek , "Bugüne kadar 75 genel başkan yardımcısı değiştirmiş, 10 da son olarak değiştirir olur 85. Kendisi ne zaman değişecek onu sormamız lazım" eleştirisinde bulunmuştu.

Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,196 µs