En Sıcak Konular

CHP İstanbul'u almakta kararlı

3 Ekim 2007 11:54 tsi
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul’un 15 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetildiğini belirterek, biz İstanbul’a talibiz dedi ve Büyükşehir'i nasıl kazanacaklarını anlattı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul’u 15 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetildiğini belirterek, “Biz İstanbul’a talibiz. Hedefimiz İstanbul’da birinci parti olmak ve Büyükşehiri kazanmak. Şu anda il başkanıyım. Görevim var. Başarılı bir şekilde yerine getirmek istiyorum. Her nokta için çok ciddi adaylarımız var. Günü gelince herkes görecek” dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, internette yayın yapan 20'yi aşkın haber sitesinin yöneticileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.
İstanbul'un en temel sorunlarının trafik ve ulaşım olduğuna dikkat çeken Tekin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın belediye başkanlığı ile başlayıp Ali Müfit Gürtuna ve Kadir Topbaş ile süren dönemde bu sorunların çözülemediğini ifade etti. Tekin, hızlı nüfus artışının da İstanbul'un önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, yanlış ve eksik planlama nedeniyle 2000–2007 döneminde İstanbul Maslak’taki nüfusun 6 kat arttığını ancak buna paralel altyapı ve ulaşım açısından bir şey yapılmadığını dile getirdi.

-“İSTANBUL’DA 33 MİLYON KİŞİ YAŞIYOR, 22 MİLYON KAYIP VAR”-

CHP İl Başkanı Tekin, şunları söyledi:
"İstanbul’un temel sorunlarının hiç biri çözümlenemedi. Daha İstanbul’un nüfusunun kaç olduğu tam olarak bilinemiyor. İstanbul’un nüfusun bilmeyen belediye başkanı, devlet yöneticileri var. İstatistik Kurumu'nun açıkladığı resmi rakama göre İstanbul’un nüfusu 11 milyon 300 bin kişi. Ancak valiliğin muhtarlardan topladığı bilgilere göre İstanbul’da 33 milyon kişi yaşıyor. Yani 22 milyon kayıp var. Böyle bir komedi olamaz”.
Tekin, İstanbul’un her yönüyle çarpık bir büyüme içinde olduğunu belirterek İstanbul’u planlamak gerektiğini söyledi. Son 15 yıla bakıldığında kenti AKP iktidarının planladığını vurgulayan Tekin, “ 20 yıllık su sorunu yok denilirken, şimdiki susuzluk nasıl ortaya çıktı? 100 binlik planlar yapıyorsunuz, alt yapısı yok. 100 bin nüfusun su ihtiyacı yok. Ciddi bir hava sorunu var. İstanbul’un önümüzdeki süreçte en önemli sorunu bu olacak. Her yer plansız binalarla doldu. Betonlar arasından rüzgar geçmiyor. Hava akımı yok” dedi.

-“İSTANBUL’UN NÜFUSUNU ANKARA ARTIRIYOR”-

İstanbul’un sorunlarının devlet sorunu haline geldiğine dikkat çeken Gürsel Tekin, yeni plan uygulamalarıyla önümüzdeki dönemde İstanbul iyice yaşanmaz bir kente dönüşeceğini söyledi. Son dönemde sadece Ankara’nın İstanbul’da 2 milyon nüfus yoğunluğu yarattığını belirten Gürsel Tekin, şunları kaydetti:
“Bu artışa TOKİ sebep oluyor. TOKİ, yaptığı inşaatlarla İstanbul’da nüfus yoğunluğunu arttırıyor. Örneğin son projelerle 14 bin 800 konut yapıldı ve yapılıyor. Bu 60 bin nüfus demek. Anadolu’nun küçük bir ili, örneğin Bayburt demek. Ulaşım, alt yapı imar planları, deprem su, temel sorunlar. En geç önümüzdeki Mart ayında İstanbul’un temel sorunlarının nasıl çözüleceğine yönelik projelerimizi ortaya koyacağız. Herkesin anlayacağı şekilde anlatacağız bu projeleri.”

-“İSTANBUL’U YENİDEN KAZANACAĞIZ”-

Gürsel Tekin; başarı kıstasının ne olacağı ve kendisinin de belediye başkan adayı olup olmayacağı yönündeki soruya, “Biz İstanbul’a talibiz. Hedefimiz İstanbul’da birinci parti olmak ve Büyükşehiri kazanmak. Şu anda il başkanıyım. Görevim var. Başarılı bir şekilde yerine getirmek istiyorum. Her nokta için çok ciddi adaylarımız var. Günü gelince herkes görecek. Örneğin bugün seçim olsa en az 10 ilçe ve bir o kadar belde de seçimi alırız” yanıtı verdi.

-CHP İLÇE ÖRGÜTLERİ-

İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlendikten sonra bazı ilçelerde yapılan atama ve değişikliklerin CHP içindeki muhalefet kanadında tepki yarattığının hatırlatılması üzerine Gürsel Tekin, bunun parti tüzüğüne uygun ve doğal bir değişiklik olduğunu belirtti. Tekin, “Bizim 8 ilçe başkanımız 22 Temmuz öncesi vekil adayı oldukları için istifa ettiler. İstifa eden insanların yerine atama olur. Aynı şekilde AKP ve MHP de bu şekilde atamalar ve değişiklikler yaptı ama bir sorun olmadı. Nedense biz yapınca sorun oluyor. Ben CHP’yi perdesi olmayan bir eve benzetiyorum. Biz açık ve şeffaf davrandığımız için her şeyimiz göz önünde” diye konuştu.
Gürsel Tekin, elinde İstanbul ile ilgili birçok yolsuzluk dosyası bulunduğunu, bunların “faili meçhul dosyalar” olmadığını ifade ederek, “Bunlar net ve açık. Medyada manşet olan dosyalar. Cami ve mezarlık alanlarının plan tadilatlarıyla nasıl ranta dönüştürüldüğünün belgeleri. Zaten İstanbul’un ve Türkiye’nin temel sorunu yolsuzluk. Bu 30 yıldır süregelen bir olay. Çok gizli dosyalarımız yok” dedi.

-SARIGÜL’E ELEŞTİRİ-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Görsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ilişkin bir soru üzerine, Sarıgül'ün kamu adına hizmet yaptığını belirterek, siyasetçilerin iddiaları olabileceğini, ancak bunların kongreden kongreye olması gerektiğini kaydetti.
Tekin, “Belli ki Sayın Belediye Başkanı, 4 yıldır tüm enerjisini bu işe harcıyor. Bana göre yanlış” dedi ve bu durumun hem Şişli halkı hem de kamu adına doğru olmadığını savundu.
"Başbakan olmak isteyen, CHP gibi bir partide lider olmak isteyen birinin mutlaka bugünkü iktidarın uygulamalarına karşı asgari düzeyde muhalefet yapması" gerektiğini söyleyen Gürsel Tekin, “Maalesef onu görmüyoruz. Sarıgül'ün bugüne kadar iktidarla ilgili söylediği bir tek kelime yok” değerlendirmesinde bulundu.
CHP Kongresine ilişkin de değerlendirmede bulunan Tekin, şimdiye kadar genel başkanlık için ortaya çıkanları ciddiye almadığını belirterek, “Bana göre kongre sürecine alt ay varken, adayların çıkması doğru değil. Seçime bir ay ya da 45 gün kala çıkmalıydılar. Şu an ortaya çıkanların amacı tamamen gündemi değiştirmek” dedi.

Aktif haber



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs