En Sıcak Konular

'Silopi'de kamu düzeni tesis edildi'

19 Ocak 2016 16:19 tsi
Şırnak'ın 37 gün sonra sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırılan Silopi İlçesi'nde yaşanan çatışmaların izleri ortaya çıkarken, ilçeden ayrılan vatandaşlar evlerine dönmeye başladı.

Şırnak'ın 37 gün sonra sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırılan Silopi İlçesi'nde yaşanan çatışmaların izleri ortaya çıkarken, ilçeden ayrılan vatandaşlar evlerine dönmeye başladı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi'de kamu düzeninin tesis edildiğini, hendek ve barikatların kaldırıldığını belirterek, "Silopi İlçemizde kamu düzeni tesis edilmiş, barikat ve hendekler bertaraf edilmiş teröristler etkisiz hale getirilmiş ve vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlanmıştır" dedi.

SİLOPİ'DE 37 GÜN SONRA SOKAĞA ÇIKTILAR

Silopi'de 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bugünden itibaren saat 05.00 ile 18.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçe dışına giden vatandaşlar evlerine dönmeye başladı. Hendek ve barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerininin düzenlediği operasyonlarda yaşanan çatışmaların izleri de bu sabahtan itibaren ortaya çıkmaya başladı. Çatışmalar sırasında bazı ev ve işyerleri zarar görürken, patlayıcıların imhası sırasındaki patlamalar nedeniyle yollarda çukurların oluştuğu görüldü.

Nuh Mahallesi'nde bulunan 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi, PKK'lılar tarafından tahrip edildikten sonra ateşe verilerek yakıldığı görüldü.

Silopi Devlet Hastanesi'nden sonra en önemli sağlık mermezi olan ve 7 doktor ile çok sayıda hemşirenin görev yaptığı merkez kullanılamaz hale geldi. Çatışmalar sırasında işyerleri hasar gören esnaflar ise yaralarını sarıp, işyerlerini temizlemek için çalışmalara başladı. İlçede berberlik yapan ve hendeklerdeki patlayıcıların imhası sırasında iş yeri zarar gören Mesut Bilişik, "Patlamadan dolayı işyerim zarar gördü. 37 gündür evde olduğum için erzaklarım tükendi. Bizde mecburen dükkana gelip çalışmak zorundayız. Eve ekmek götürmek zorundayız. İnşallah artık böyle şeyler yaşanmaz" dedi.

Silopililer, 37 gün aradan sonra evlerinden çıkarken, bazıları bankalar önünde para çekmek için uzun kuyruklar oluştururken, bazıları da alış veriş yaptı. Günler sonra evine dönen Mehmet Adan ise olası bir patlayıcı tuzaklanmasına karşı mutfaktaki buzdolabının kapağın ip bağlayarak açtı. Adan, "Olası bir patlayamaya karşı böyle bir önlem aldım" dedi. Silopi belediyesi ekipleri de günlerdir biriken çöpleri toplamaya başladı.

VALİ SU: KAMU DÜZENİ TESİS EDİLDİ

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, düzenlediği basın toplantısında Silopi'de yasağın kısmen kaldırılması, Cizre'de ise sürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Su, "İlimizin Cizre ve Silopi ilçelerinde kamu düzeninin sağlanması, bölgede faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı; Silopi ilçemizde 19.01.2016 yani bugün itibari ile her gün sabah saat 05.00 ile akşam saat 18.00 arasında kaldırılmıştır. Sokağa çıkma yasağı süresince yürütülen operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir" dedi.

Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs