En Sıcak Konular

FT: Konuşma hayal kırıklığı!

3 Ekim 2007 11:56 tsi
FT: Konuşma hayal kırıklığı! Türkiye’de son terör saldırıları yurt dışında yankı buldu. Financial Times gazetesi, patlamaların, terör saldırılarından duyulan öfkeyi alevlendirdiği belirtirken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın son konuşmasını, saldırıları ön

Financial Times gazetesi, patlamaların, terör saldırılarından duyulan öfkeyi alevlendirdiği belirtirken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın son konuşmasının, askerlerin devletin saldırıları önleyememesinden duyduğu hayal kırıklığının bir işareti olabileceği yorumunu yaptı.

Financial Times gazetesi, “Türkiye’deki patlamalar terör saldırılarından duyulan öfkeyi alevlendirdi” başlıklı haberinde 13 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak saldırısının hemen ardından İzmir’de de bombalar patladığına dikkat çekti.

İzmir’deki saldırıları şu ana kadar hiç kimsenin üstlenmediğini ancak saldırıdan PKK’nın sorumlu tutulduğunu kaydeden gazete, PKK’nın Türkiye, AB ve ABD tarafından bir terörist örgüt olarak ilan edildiğini belirtti.

Türkiye’nin en az yirmi yıldan beri PKK’dan kaynaklanan bir “iç ayrılıkçı tehdit” ile mücadele ettiğini, 30 bin kişinin hayatını yitirdiğini bildiren gazete, Ankara’nın da, binlerce PKK’lıların Kuzey Irak’ta barındığını ve bölgeyi Türkiye’ye karşı saldırıları düzenlemek için kullandığını öne sürdüğünü yazdı.

İngiliz gazetesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın son konuşmasına dikkat çekerek Büyükanıt’ın TSK’nin Türkiye içerisinde ve dışında sistematik ve önyargılı saldırılarının kurbanı olduğu yolundaki ifadelerinin altını çizdi.

Büyükanıt’ın bu sözlerinin, TSK’nın Türkiye içerişinde terörist saldırıların daha da düzenli hale gelmesinden ve devletin bunları önleyememesinden duyduğu hayal kırıklığının bir göstergesi olabileceğini belirten gazete şöyle devam etti:

“Büyükanıt, hiç bir düşmanı zikretmedi ancak diplomatlar ve yorumcular, Büyükanıt’ın, en az kısmen, PKK’ya kastettiğini söylediler. Belki aynı zamanda hükümetin şimdiye kadar Kuzey Irak içerisinde PKK’ya karşı büyük çaptaki bir Türk askeri operasyona izin vermeyi reddetmesine de kastetmiş olabilir.”

Financial Times, Türkiye ile Irak arasında imzalanan Terör ile Mücadele Anlaşması’na dikkat çekerken Irak’ın Ankara’nın “sıcak takip” hakkını kabul etmediğini belirtti. Gazete, ABD’nin de Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik büyük çapta bir askeri operasyona da karşı çıktığı da hatırlatıldı.

vatan



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs