En Sıcak Konular

12 kişilik katliamla ilgili ilginç önerge

3 Ekim 2007 11:34 tsi
DTP milletvekili Kaplan, 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi. İki beyaz minibüsle ilgili enteresan iddialar ortaya attı.

Şırnak'taki terör saldırısı için önerge veren DTP milletvekili, iki beyaz minibüs içinde 25 kadar sivil giyimli kişinin gezdiği,bu kişilerin resmi görevli olduklarının söylendiğini belirtti.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak’ın Beşağaç Köyü’nde yaşanan terör saldırısını TBMM gündemine taşıdı. Kaplan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde söz konusu saldırının “yurttaşların yaşam hakkına saldırı” olduğuna işaret eden Kaplan, “Kimden gelirse gelsin şiddeti kınıyoruz” dedi.

Kaplan, “Beytüşşebap ilçesi Beşağaç Köyü’nde meydana gelen olayın failleri kim oldukları belirlenmeden resmi makamlarca kamuoyuna yapılan açıklamaların dayanağı nedir?” diye sordu.

Hasip Kaplan, önergesinde bazı duyumlara göre, bölgede iki beyaz minibüs içinde sayıları yaklaşık 25’i bulan sivil giyimli kişilerin gezdiği, yanlarında mataraların olduğu ve bu kişilerin resmi görevli olduklarının söylendiğini belirtti. Güvenlik görevlilerinin bu tür arazi çalışmaları yapıp yapmadıklarının açıklanmasını isteyen Kaplan, Bakan Atalay’a şu soruları yöneltti:

"100 bin askerin arasında nasıl oldu"

“Hakkari, Şırnak ve Siirt illerinin güvenlik bölgesi ilan edildiği ve bölgede 100 bini aşkın askerin bulunduğu olay yerinde on binlerce askerin operasyon yaptığı dikkate alınacak olursa, yaşamını yitiren yurttaşlarımızın yol ve can güvenliğinin sağlanmasında, neden güvenlik önlemi alınmamıştır?

Korunmaları doğrultusunda bir güvenlik ihmali ve zaafı var mıdır? Sivil yurttaşlarımıza güvenliğin ihalesine son verilmesi ve koruculuğun kaldırılması sosyal hak ve güvencelerinin sağlanması konusunda bir çalışma düşünülüyor mu?”

Aktif haber



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs