En Sıcak Konular

ABD'li komutandan İncirlik açıklaması

12 Ocak 2016 11:10 tsi
ABD'li komutandan İncirlik açıklaması ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc, Türkiye'nin İncirlik Hava Üssü'nü DAEŞ’e karşı Doğal Kararlılık Operasyonu kapsamında koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına açmasının, terör örgütüne karşı daha etkili hava operasyonları yapıl

ABD  Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Dış Basın Merkezinin New York  ofisinde  gazetecilerle bir araya gelen Gorenc,  "Türklerin sadece bizim değil  diğer koalisyon üyelerinin de üssü  kullanmasına izin vermesi ileriye dönük çok  büyük bir gelişmeydi. Bu  erişimi sağlaması, Türkiye'nin diğer 65 koalisyon  ortağıyla birlikte  DAEŞ ile mücadelede çok istekli olduğunu gösterdi" diye  konuştu.
 
İncirlik  Hava Üssü'nün Suriye sınırına olan yakınlığının savaş  uçaklarının daha  güçlü ve etkili operasyonlar düzenlemesine imkan verdiğini  vurgulayan  Gorenc, "Bu üste görev yapmamıza izin verdiği için Türklere   minnettarız" dedi.
 
Gorenc, aynı kapsamda Diyarbakır 8. Ana Jet Üssünde  personel kurtarma  misyonunun bulunduğuna işaret ederek, "DAEŞ'in  yayınladığı korkunç video  görüntülerini düşününce, personel kurtarma  faaliyetlerinin, operasyonun  tesirliliği için ne kadar önemli olduğunu  anlıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Türk  hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusuna da  değinen  Gorenc, "Her ülkenin kendini koruma hakkı vardır. Bu olayda Türkler   kendi ulusal yetkisini kullandı" değerlendirmesinde bulundu.
 
Gorenc,  "Türkiye, NATO kapsamındaki hava devriyesi çalışmalarına tam  katılım  gösteren ülkelerden biri. Bu yapı NATO hava sahasına yapılan ihlallerin   tolere edilmeyeceğini herkesin anlaması için düzenlendi. Hava sahası  ihlali  olduğunda, angajman kuralları çerçevesinde cevap veririz.  Ardından, hava sahası  konusunda müteyakkız olmaya devam edeceğimizi  diplomatik kanallarla ortaya  koyarız" dedi.


Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,903 µs