En Sıcak Konular

'Terörü lanetliyoruz'

11 Ocak 2016 14:55 tsi
'Terörü lanetliyoruz' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8'inci Büyükelçiler Konferansı öncesinde Dışişleri Şehitliği ve Anıtkabir'i ziyaret etti. Çavuşoğlu, "Terör belası ne yazık ki bugün hala can alıyor. Kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun başkanlığında, bakanlığın merkez teşkilatı ve yurt dışında görev yapan tüm büyükelçilerin katılımıyla 8'incisi düzenlenen Büyükelçiler Konferansı öncesi Çavuşoğlu, Dışişleri Şehitliği ve Anıtkabir'i ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde mesai arkadaşlarına hitap eden Çavuşoğlu, şehitlerin temsil ettiği değerlere vurgu yaparak geleceğe nefretle bakmadıklarını söyledi. 2015 yılının Türkiye tarihine dair asılsız iddialar bakımından önemli bir yıl olduğunu belirten Çavuşoğlu, Türkiye'ye yönelik çabaların gereken cevabı aldığını dile getirdi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, xöşye dedi:

"Bazı Avrupa ülkelerinin Avrupa'nın kurucu değerlerini hiçe sayarak Ermeni iddialarının sorgulanmasına dahi izin vermediklerini üzülerek görüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin geçtiğimiz sene bu konuda verdiği karar asılsız iddiaları mutlak gerçek olarak kabul ettirme gayretlerine karşı demokrasi ve hukuk adına yapılmış bir uyarıdır. Tarihin ve hukukun siyasi amaçlarla istismarına verilmiş bir cevaptır. AİHM kararı yıllarca azim ve sabırla yürüttüğümüz çalışmalardaki haklılığımızı da teyit etmiştir."

"TERÖR BELASI NE YAZIK Kİ BUGÜN HALA CAN ALIYOR"
Son dönemde artan terör olaylarına değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kaynak ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetlediklerini vurguladı. Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Dünyanın dört bir köşesinde zor şartlar altında görev yapıyorsunuz. Görevlerimizi yaparken şehitlerimizin anısı bize güç veriyor. Onların vatan sevgisini örnek alıyoruz ve aziz hatıralarını gelecek nesillere aktarmayı görev biliyoruz. Terör belası ne yazık ki bugün hala can alıyor. Kaynağı, amacı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetliyoruz. Bu vesileyle ülkemiz için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum."

ÇAVUŞOĞLU, AB KOMİSERİ FRANS TİMMERMANS'LA GÖRÜŞECEK
Dışişleri Şehitliği'ne yaptığı ziyaretin ardından beraberindeki heyetle Anıtkabir'e giden Bakan Çavuşoğlu, Ankara JW Marriott Otel'de düzenlenecek 'Kriz Yönetimi: İnsani Çözümler' temalı 8'inci Büyükelçiler Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak. Konferans çerçevesinde gerçekleşecek toplantılarda insani sorunlar başta olmak üzere, dış politikadaki etkileşim halindeki çeşitli konular ele alınacak. Bakan Çavuşoğlu ayrıca AB Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frans Timmermans'la da ikili görüşme gerçekleştirecek.

Bu haber 929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs