En Sıcak Konular

ABD, Esad için tarih belirlemiş: 2017

7 Ocak 2016 11:46 tsi
ABD, Esad için tarih belirlemiş: 2017 ABD yönetimi, Suriye'deki siyasi geçiş sürecinde Beşar Esad'ın iktidarı Mart 2017'den önce bırakacağını öngören belgenin varlığını doğruladı ancak kesin bir tarih belirlemenin imkânsız olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Associated Press ajansının ABD'nin Suriye konusuyla ilgilenen yetkililer için hazırlanan bir belgede, Esad ve yakın çevresinin görevi bırakması için 2017 yılının mart ayına işaret ettiği yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Kirby, 'ABD tarafından bu şekilde mi öngörülüyor?' sorusu üzerine, bu tür belgelerin Dışişleri Bakanlığı tarafından sık sık hazırlandığını söyledi.

Belgenin gerçek olduğunu fakat bilgilerin sadece tartışma amaçlı hazırlandığını kaydeden Kirby, belgede bahsi geçen Mart 2017 tarihini 'muhtemel bir sonuç' şeklinde değerlendirdi.

'Net Tarih Belirtemeyiz'

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise iddialar hakkındaki açıklamada, Esad yönetiminin meşruiyetinin kalmadığını tekrarladı ve Esad'ın ne zaman gideceğine dair net bir tarih belirtemeyeceğini söyledi.

Earnest, "Şu anda Birleşmiş Milletler tarafından titizlikle devam ettirilen bir müzakere süreci var" ifadesini kullandı.

Associated Press ajansının haberinde, Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen yıl kasım ayında Viyana'da çok sayıda ülkenin katılımıyla yapılan toplantıda varılan ve BM'nin de onayladığı uzlaşıdaki plana dayanarak hazırlanan belgenin Suriye'nin yeni siyasi sürecini zaman çizelgesi şeklinde aktardığı belirtilmişti. Belgede, Beşar Esad'ın iktidarı bırakacağı tarih olarak Mart 2017 gösterilmişti.

Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs