En Sıcak Konular

Ürdün'den Suudi Arabistan'a destek

5 Ocak 2016 17:33 tsi
Ürdün Parlamentosu İran'ı "Komşu Arap ülkelerine yönelik endişe verici siyasetine ve Körfez ülkelerini hedef almaya son verme" çağrısında bulundu. Temsilciler Meclisi Başkanı "Her türlü tehlike ve tehdide karşı Suudi Arabistan'ın yanındayız" dedi.

 Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atıf et-Taravne tarafından, bugünkü  meclis oturumunda parlamento adına yaptığı açıklamada, Ürdün'ün her türlü tehlike  ve tehdide karşı Suudi arabistan'ın yanında olduğunu vurguladı.
 
Açıklamada, "İran'ın bölgedeki mezhebi ayrılıkları körükleyici  tutumları" konusunda uyarıda bulunan Taravne, Suudi Arabistan'ın İran'daki  diplomatik misyonlarına yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.
 
"Komşu Arap ülkelerine yönelik endişe verici siyasetine ve Körfez  ülkelerini hedef almaya son verme" çağrısında bulunan Taravne, "Körfez  ülkelerinin egemenlik ve bağımsızlıklarına saygı göstermek, içişlerine  karışmamak, Arap ve bölge ülkelerinin teröre karşı çabalarını birleştirmeye  hizmet edecektir" ifadelerine yer verdi.
 
Taravne, "İran hükümetinin davranışları ve açıklamalarıyla ümmetin  içine fitne tohumları ekmek, İslam dininin imajını bozmak isteyen ve pusuda  bekleyen düşmanlarına hizmet ettiğini idrak etmesi gerektiğini" belirtti.
 
Daha önce Ürdün Enformasyon Bakanı ve hükümet sözcüsü Muhammed  el-Mumeni, yaptığı basın açıklamasında, "Ürdün, Suudi Arabistan'ın İran'daki  büyükelçilik ve konsolosluk binalarının ateşe verilmesini şiddetle kınıyor. Bunun  uluslararası hukukun ve diplomatik misyonların korunması ve saygı gösterilmesine  ilişkin Cenevre anlaşmasının ihlalidir" demişti.
 
Ürdün'ün Suudi Arabistan'la dayanışma içinde, terör ve radikalizmle  mücadele konusunda yanında olduğunu yineleyen Mumeni, "Kardeş Suudi Arabistan'ın  hüküm giyen vatandaşları hakkında verilen yargı kararını uygulamasının ardından  İran'ın gerilimi tırmandırması ve müdahalesini kınıyoruz" diye konuşmuştu.
 
Suudi Arabistan yönetimi, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı  Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz  edildiğini duyurmuştu.
 
İran Dışişleri Bakanlığından ise idamlara tepki gösterilerek, "Bu  kısır ve sorumsuz politikanın sonuçları, faillerine dönecek ve Suudi yönetimi  izlediği bu politika için ağır bedel ödeyecek" şeklinde açıklama yapmış, Suudi  Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası ateşe  verilmişti.
 


Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs